Nurcuların suçu: Kur'an, başörtüsü, namaz, Said Nursi ve Erdoğan

Nurcuların suçu: Kur'an, başörtüsü, namaz, Said Nursi ve Erdoğan

Eğitim-İş açıkladı Cumhuriyet gazetesi yayınladı. Nerede milletin değerlerine uygun söz ve davranış varsa onlar karşılarında. Onlara göre büyük suç Yorum yapmadan yayınlıyoruz...

Eğitim-İş Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Nur Cemaati’ne yakın Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokolün gereği okullarda “Değerler Eğitimi” verilmesi için görevlendirilen kişileri araştırdı. Bu kişilerin sosyal medya hesaplarında laiklik ve karma eğitim karşıtı, kız çocuklarının küçük yaşlarda örtünmesi çağrısı yapan, kadın ve erkeğin tokalaşmasına karşı çıkan, medrese eğitimini öven paylaşımlar dikkat çekti.

Şube Başkanı Özkan Rona, “İktidar partisi ‘OHAL marifetiyle FETÖ’yü temizliyoruz’ adı altında devlet okullarını yeni cemaatlerin, yeni tarikatların hizmetine açmakta, FETÖ’nün boşluğu bir başka tarikat ile doldurulmaktadır. Asıl amaç değer öğretmek değil, yeni FETÖ’lerin tohumlarını atmaktır” dedi.

Bu görevlilerin hepsinin aynı tarikatın üyesi olduklarını söyleyen Rona, ‘‘Bu tarikatın fikirlerini ve anlayışını yaymayı görev edinmişlerdir. Bu kişiler iktidar partisinin açık destekçisidir. Aralarında kız çocuklarının küçük yaşlarda örtünmesi çağrısı yapan, medrese eğitimine özenen, karma eğitim karşıtı ve laik eğitime düşman çok sayıda kişi vardır. Görevli listesinde tarihi gerçekleri çarpıtan, harf devrimine karşı olan, Atatürk’e düşmanlık eden kişiler vardır’’ diye konuştu. .

‘Ali Kuran oku’

Araştırmaya göre, okullarda uzman öğretici olarak görevlendirilen M.S., Said-i Nursi ve Risale-i Nur’dan paylaşımlar ve küçük yaşta kız çocuklarının başları örtülü olarak Kur'an okuduğu bir fotoğrafı paylaştı. L.S., AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine ve referandumda ‘evet’ çağrısı yapan paylaşımlar yaptı. İ.A. ise, “Ali Kuran oku. Top attığın yeter Ali aslına dön” yazılı bir paylaşım yaptı.

Ö.Z. ise CHP, HDP ve MHP aleyhinde “Türkiye’nin askeriyiz Başkomutan Tayyip” yazılı bir paylaşımda bulundu. S.Ö., Saidi Nursi yanlısı paylaşımlarda bulunurken, namaz kılmak isteyen bir yolcusu için mola vermeyen bir ulaşım şirketini eleştiren paylaşımlar yaptı. S.S. ise Nurculukla ilgili ve küçük yaşta kız çocuklarının başının örtüldüğü paylaşımlarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum