Nurcular siyaset sahnesine girmez Yalçın bey!

Nurcular siyaset sahnesine girmez Yalçın bey!

Hürriyet yazarı “Nurcular parti kuruyor” dedi ortaya karışık bir iddia attı

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Nurcuların parti kurduğuna dair karmakarışık bir iddia gündeme getirdi. Süleyman Demirel’in eski danışmanı Mehmet Necati Güngör’e dayanarak ortaya attığı iddiasında Nurcular-Süleymancılar ve Gülen grubunu birlikte zikretti.
 
Nur cemaatlerinin fiili siyasete girmesinin imkansız olduğunu dünya alem bilirken Hürriyet gibi bir gazetenin yazarının bilmemesi şaşkınlıkla karşılandı. İkincisi, yine tüm farklılıklar ortadayken hâlâ Gülen grubu ile Nur cemaatlerini karıştırması da bayat bir çarpıtma örneği oldu.
 
Bayer'in "Nurcular da siyaset sahnesine giriyor" başlıklı iddiası şöyle:
 
"Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti” diye tarif edilen ülkemizde nihayet, ‘cemaat partisi’ de kurulmuş oldu.
 
yalcin_bayer_kupur.jpgPartinin lideri ‘Nurcu’ diye bilinen bir hukuk profesörü... Yanına Süleymancıları da alarak kurduğu partinin adına da ‘Hakka Hizmet Partisi’ demiş. Dini sloganlar para ediyor ya, bu da halka değil ama, hakka hizmeti amaç edinmiş. Oysa hakka hizmet her inananın görevi. Anlaşılıyor ki, bu görevi siyaseten kendi üzerlerine almışlar. Hayırlı olsun diyelim. Kurucusu bir hukuk profesörü. Adı: Abdurrahim Kars. Soyadının Karslılık çağrıştırmasına bakmayın. Aslında o Erzurumlu. Erzurum’un Horasan ilçesinden. 
 
Bir dostun ricasıyla konferansını dinlemeye gitmiştim. Hukukçu yönünü önemsiyorum. Ama siyasetçi olarak bana pek doyurucu gelmedi. Her sözünün başına ‘üstat’ kelimesini yerleştirmesi, belli ki ‘Nurculuk’ öğretisinden geliyor. Referanslarını Said-i Nursi’nin yazdığı risalelerden alıyor. 
 
Süleymancılarla nasıl bir araya gelmişler, ona da şaşırmadım diyemem. Birbirlerini pek sevmediklerini bilirim de ondan. Fethullah Hoca’yı hep bu yüzden eleştirirdim: “Siyasetçi gibi davranacağına, bir parti kur, meydana çık!” diye...
 
Kendisi meydana çıkmadı ama, bir ‘kardeş’ini buna memur etti. Nurcular birbirlerine ‘kardeş’ der de onun için... Şimdi biz buna hocanın partisi mi diyeceğiz, Abdurrahim Bey’in partisi mi? Nurcuların mı, Süleymancıların mı? Karar veremedik. Nasıl olsa üç vakte kadar neyin ne olduğunu hepimiz anlayacağız.
 
Bu partinin oy oranının ne olacağı çok önemli. Böylece, cemaatin gücünü ilk defa siyaseten öğrenmiş olacağız. Siyaset, gerçek aktörünü bekliyor; O da merkez sağ. Türkiye’de dengeleri değiştirebilecek tek oluşum bu olabilir. O da yoldadır.”
 
(Bu yazının sahibi Mehmet Necati Güngör’dür. Erzurum kökenli olan Güngör, Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlığını yapmıştır. Gazeteci yazardır; sarı basın kartlıdır. Kendisine Prof. Abdurrahim Karslı’nın, Gözcü’ye “Cemaatin içinde hiçbir zaman bulunmadım” sözüne ve partinin adının ‘Merkez’ olacağına ilişkin iddiasına ne diyorsunuz diye sorduk; “Ben yazımın olduğu gibi arkasındayım” dedi.)
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum