Nurcular Risale-i Nur ve Said Nursi'yi savundu!

Nurcular Risale-i Nur ve Said Nursi'yi savundu!

1960 tarihli medyanın Bediüzzaman ve talebeleri aleyhindeki yayınlar tüm süratiyle devam etmektedir

 

 

 

Risale Haber-Haber Merkezi

BEDİÜZZAMAN’IN SON 60 GÜNÜ

1960 tarihli medyanın Bediüzzaman ve talebeleri aleyhindeki yayınlar tüm süratiyle devam etmektedir. Vatan ve Son Posta gazeteleri Konya’da bir camide Risale-i Nur okudukları için “propaganda yapılıyor” ihbarı üzerine yakalanan Nurcuların duruşmasını haber yapmış.
İşte o gazeteler:

Vatan Gazetesi 2 Mart 1960 Çarşamba

vatan.20100302081408.jpg“Nurcuların Duruşması

“Özel muhabirimizden

“Konya 1- Bir süre önce şehrimizin Kapı Camiinde Nurculuk propagandası yaparken yakalanan ve tevkif edilen Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Maliye Müfettişi Hasan Helvacılar, Dâhiliye Mütehassısı Doktor Sadullah Nutku, Desinatör Mazhar İyidöner ve Osman Yıldız’ın mahkemelerine bugün Ağır Ceza’da başlanıştır. Nurcuların hepsi Risale-i Nur ve Yazarı Bediüzzaman Said Nursi’yi savunmuşlardır.”

 

 

 

 

 

 Son Posta 2 Mart 1960 Çarşamba

posta.jpg“Nurcular mahkemede Nurculuk propagandası yaptılar

“Konya’da bir müddet evvel yakalanıp tevkif edilen 5 Nurcu, Said-i Nursi’yi ve yazdığı eserin yüksekliğini savundular.

“Sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

“Konya 1 (Hususi muhabirimizden) – İki ay kadar önce şehrimiz Kapı Camiinde Nurculuk propagandası yaparken yakalanan ve tevkif edilen Dâhiliye Mütehassısı Doktor Sadullah Nutku, Öğretmen Mustafa Kırıkçı, SBF mezunu Maliye Müfettişi Hasan Helvacılar, Desinatör Mazhar İyidöner ve Osman Yıldız’ın mahkemelerine bugün başlanmıştır.

“Nurcular mahkemede Risale-i Nur ve Yazarı Said-i Nursi’yi savunmuşlardır. Nurculuk diye bir tarikat olmadığını söylemişler, dini bilgilerini artırmak için Üstadlarının eserlerini hayranlıkla okuduklarını ileri sürmüşlerdir. Bu arada Öğretmen Mustafa Kırıkçı şunları söylemiştir: “Devlet radyosundan sabahtan akşama kadar dini ve ahlaki musahabeler yapılır. Bizim de camide Risale-i Nur okumamız dini ve ahlaki bir musahabedir. Sonra Risale-i Nur eserlerin nuru olan muazzam bir eserdir.”

“Nurcuların tahliye talebi ekseriyetle reddedilmiş ve mahkeme başka güne bırakılmıştır.

“İzmir’deki Nurcular

İzmir 1 (Hususi muhabirimizden) – Nurculuk propagandası yaptıkları iddiasıyla İzmir’de yargılanmakta olan sanıkların sayısı ona yükselmiştir.

“Son olarak Ankara’dan getirilen Atıf Doğunalın da bugün sorgusu yapılmıştır.

“Atıf Hukuk Fakültesi mezunudur.”

Haberden de anlaşılacağı üzere Üstadları gibi Nur Talebelerinin de kendilerini değil, sadece davalarını savunmaları, davalarının ne kadar yüksek olduğunu ve ehl-i dünyanın çok değer verdikleri dünyalarına beş para kıymet vermediklerini gösteriyor.