Nur-u Muhammedi ve Big Bang’le başlayan ‘Muhteşem Yolculuk’

Kutlu doğum haftası bu yıl daha nurlu ve bereketli geçiyor. Üst üste ve eş zamanlı tevafukları müşahede ediyoruz.

Kâinatta tesadüf yok. Hangi çapta olursa olsun her hadise Cenab-ı Hakk’ın Rububiyeti ve tasarrufunda cereyan ediyor.

Yumuşak, ılık, tatlı, bir hava, bir ilkbahar nesimi esiyor.  Umumun kalplerine, ruhların derinliklerine nüfuz eden sulh-u umumiyi hissettiren bir atmosfer var.

Adına ne denilirse denilsin, kim vesile olursa olsun efkâr-ı umumiyenin, güncel deyimle kamuoyunun büyük ekseriyetinin kabulüne mazhar olmuş, ma’kes bulmuş, barış süreci ile kutlu doğum haftası münasebetiyle gerçekleştirilen faaliyetler üst üste tevafuk etti.

Ankara’da Arena Spor salonunda devlet erkânının ve siyasi liderlerin buluştuğu programla başlayan, yurdun dört bir köşesinde ilçelerde eş zamanlı faaliyetler düzenleniyor. Diyarbakır stadyumunda Diyanet İşleri Başkanının beliğ konuşmalarını bölgeden çıkmış İslâm alimi Bitlis’li Said Nursi diyerek “Karşımda müthiş bir yangın var, alevleri göklere yükseliyor, içinde evladım yanıyor, imanım yanıyor…” sözüne atıf yaparak tamamlaması gündeme ayrı bir anlam katıyordu.

İnsan onuru bu yılın Kutlu Doğum Haftası konusu. İyi seçilmiş tam isabet bir konu…

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (ASM) Nur’u yaratılış sürecinin başladığı “sıfır” noktasıdır. Çözüm sürecinin şifresi ve formülleri yine aynı adreste olduğu şuuru; farklı, yeni bir heyecan ve ümit dalgası oluşturuyordu.

Nur-u Muhammedi konusunu farklı bir açıdan ele almış bir kitaptan bahsedelim derken gündeme de bir teğet geçtik.

Nur’u Muhammedi ve Bin Bang

Bilindiği gibi İsviçre’nin CERN şehrindeki laboratuarda geçen yıl yapılan bir deneyde maddenin ilk yaratışının High Bozonu denilen parçacığın keşfi amacına yönelikti. Atom sistemindeki denge hesaplarına göre atom altı öyle bir parçanın olması gerektiği tezinden hareketle protonların çarpıştırılmasından sonra tespit edilebileceği ön görülüyordu. Adı geçen deney sonrası henüz net bir açıklama yapılmadı. Bu alanda araştırma yapan bilim adamlarından birisi söz gelimi bir konuşmasında “nerde bu tanrının belası parçacık?” cümlesini kullanınca bu kelime medyada takla attırılarak “tanrı parçacığı” olarak çarpıtılarak haberlere konu oldu.

muhtesem_yolculuk.jpgİşin aslını “Muhteşem Yolculuk” adında bir kitaptan öğrenebilirsiniz. Referans olarak Kur’an-ı Kerim’dir. Asrımızın ihtiyaçlarına yine günümüz teknik terminolojileri ile cevap veren, Kur’an’ın mânevi bir mucizesi olan Risale-i Nur’da “Bin Bang” (Büyük Patlama) meselesini yaratılış sürecini çok akıcı bir üslupla anlatıyor.

Ayet ve Hadisleri referans alan çıkarımlardan, Risale-i Nurlardan, “Hayatın çekirdeği Nur-u Muhammedi (asm)” olduğu bilim dünyasının geldiği noktada kaçınılmaz sonuç olduğunun ispatıdır.

İlk insan Hz. Adem‘in (as) çamur ve toprak iken Muhammed’in (asm) nebi olduğunu biliyor muydunuz?

Yaratılış Nur-u Muhammedi (asm) ile başlıyor.

Her şey Allah (c.c) ilm-i ezelsinde, Kader-i ezeli olarak takdir ediliyor. “Levh-i Mahfuz” denilen çekirdekleri olan İmam-ı mübin ve Kitab-ı mübin gibi derin konular da işleniyor.

Yaratılış ağacının çekirdeği Nur-u Muhammedi(asm), çekirdeğinden Levh-i Mahfuz, İmam-ı Mübiin, Kitab-ı Mübin.

Tabiri hoş görün vizyondaki Levh ve ispat denilen gerçekleşen hayat ve zaman .

Kur’anın dört maksadı olan “Tevhid, Nübüvvet, Haşir, Adalet” kavramlarının biri biri ile münasebetini yaratılış süreci ilişkilerinin basit ve akıcı bir üslupla anlatıldığı “Muhteşem Yolculuk" farklı ve özgün bir çalışma eseridir. Muğlak olarak bilinen ve okurken geçiştirilen bir çok kavramların gayet kolay anlaşılabilir olduğunu göreceksiniz bu kitapta.

Bin Bang’la başlayan yaratılış süreci, ruhların yaratılması, hayat ölüm ve ölümden sonrası ebedi hayatın çok güçlü bir mantık dokusuyla izah ve ispatını ele almış.

Kitap birden fazla konuda günümüz insanlarının zihnini meşgul eden sorulara cevap teşkil ediyor.

Bazı medyatik hocaların zihinleri bulandırdığı “Kur’an Müslümanlığı” gibi görüntü akla uygun görünüp arka planında Peygamberi(asm) sanki sürecin dışında tutma gibi fitne kokan tezleri de çürütüyor. Risale-i Nur’da izah edilen Evrenin sistemi, işleyişi Nur-u Muhammedi (asm) ile kaim olduğunu izah ve ispat ediyor.

Yaratılıştan ebedi hayata hızlı çekim gibi sürükleyici bir anlatımla yazılmış.

Eğitimci– Yazar Hasan Tanrıverdi’nin kaleme aldığı güçlü bir editör konuya derinlemesine vakıf bir ekibinin de tetkikinden geçen “Muhteşem Yolculuk “ alanında ilk sayılabilir. Yeni kurulan “Ukba Yayınları” nın da ilk numarası verilmiş.  İyi bir başlangıç yapmış. Peygamberimiz vesilesi ile başlayan her iş bereketlidir. Hayırlı hizmetlere vesile olacaktır inşallah…

Bir çok merak konusu güncel ve hayati sorulara cevap mahiyetindeki eseri özellikle gençlerimize tavsiye eder Hasan Tanrıverdi hocamızı tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum