Nur talebesinden Menderes'e mahkeme şikayeti

Nur talebesinden Menderes'e mahkeme şikayeti

Haksız yargılama ve tutuklamalar Başbakan Menderes'e Osmanlıca el yazısı ile şikayet ediliyor

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Tek parti döneminde bir çok baskıya maruz kalan Nur talebeleri, Demokrat Parti zamanında da aynı durumla karşı karşıya kalmıştı. Tek parti bürokratlarının Başbakan Adnan Menderes ve Said Nursi'yi karşı karşıya getirmek için özellikle arttırdığı baskılar şikayet konusu da olmuştu.
 
Araştırmacı-Yazar Müfid Yüksel, Nur talebelerinden S. Selek’in (Sarı Hoca) tutuklanan ve hüküm giyen Risâle-i Nur talebelerinin durumu ile ilgili Başbakan Adnan Menderes’e gönderdiği mektubu yayınladı.
 
"Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi"ndeki mektubun tam tarihi belirlenemezken haksız yargılama ve tutuklamalar Başbakan Menderes'e Osmanlıca el yazısı ile şikayet ediliyor.
 
030 01
2011658
 
Biismihi Sübhanehu
Es-Selamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekâtuhu Ebeden Dâima
 
Aziz Ve Çok muhterem kardeşimiz Sayın Başbakanımız Adnan Menderes Hazretleri,
 
Demokrat’ın parlayıp, Halkçıların zîr u zeber olması üstâdımız Bediüzzaman hazretlerinin ve talebelerinin mânevi yardım ve duâlarıyla meydana geldiğini zât-ı âlîleriniz nasıl bildiyseniz Halkçılar da sonradan aynen anladıklarından şimdi gerek mahkemelerde ve gerekse dâirelerde işi olan Bediüzzaman talebelerine mahkemelerde haksız olarak cezâ veriyorlar, dâirelerde de işlerine bakmıyorlar. Ve bunları yapanlar da sûreten Demokrat ve ruhen Halkçılar ve Halkçıların ve Farmasonların parmağıyla iğfâl edilen hâkimler ve memurlar tarafındandır. 
 
Ez cümle misâl olarak, şunu arzedeyim ki, Bediüzzaman hazretlerinin 64 talebeleri meyanında beraat kazanan Çivril’in Soma bucağından başta Hacı Sâmi Tüzün olarak, yirmi talebe aleyhinde vâki ihbâr dolayısıyla mahkeme sonunda diğerlerini beraat ettirip yalnız Hacı Sâmi kardeşimize 14 ay ağır hapis cezası veriliyor. Temyiz mahkemesi de tam dürüst tedkik etmeden hemen tasdik etmiş. Şimdi bu kardeşimiz çok mağdurdur. Bu cezanın kaldırılma çaresi varsa lütfen himmet ve delâlet buyurunuz. Veyahut hiç olmazsa, 1943 senesinde mevkûf olunup, 1944 senesinde 64 kişi meyanında beraat kazanan bu şahsın ol zamanda dokuz buçuk ay fuzûli mevkufiyetinin bu cezaya mahsup edilmesi için ne gibi dilekçe ile nereye müracaat edecekse bir vâsıta ile lütfen hayırlı bir cevap buyurmanızı derin saygılarımla ricâ ederim.
 
El-Bâkî Huve’l-Bâkî
Dinar Beraklı  İmam Ve Hatibi: Sarı Hoca
S. Selek
 
mektup.20140914225738.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum