Nur talebelerinin siyasi tercihini ve ölçüyü açıkladı

Nur talebelerinin siyasi tercihini ve ölçüyü açıkladı

Karabaşoğlu, Bediüzzaman'ın "Seyyiesiz hükûmet muhal-i âdîdir" sözüne vurgu yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Metin Karabaşoğlu, "biz Risale-i Nur talebeleri, Üstadımızın dediği gibi "Demokratları iktidar yerinde muhafaza etmeye Kur'ân menfaatine kendimizi mecbur biliyoruz" dedi.

Sabah'a yaptığı açıklamada Nur talebelerinin siyasi tercihini neye göre yaptığını anlatan Karabaşoğlu, Bediüzzaman'ın "Seyyiesiz hükûmet muhal-i âdîdir" sözüne vurgu yaptı:

Karabaşoğlu'nun açıklası şöyle:

Risale-i Nur talebelerine gelince: Bediüzzaman'ın yolunu takip eden Nur Talebelerinin, 'iman hizmeti' diye yola çıkıp bu ülkede yönetimi gayrimeşru yöntemlerle 'ele geçirmeye' çalışan ve bu uğurda içeride-dışarıda bir mü'minin asla benimseyemeyeceği her türden ilişki ve ittifaka açık duran bir yapının yanında ve lehinde olması elbette beklenemez. Dahası, Risale-i Nur talebeleri bu hegemonik yapının Türkiye toplumundaki ilk mağdurudur; zira bu oluşum 'paralel devlet' olarak yapılanmaya teşebbüs etmeden önce, bir 'paralel cemaat' olarak ortaya çıkarak en başta Risale-i Nur'un şerefli mirasını kendine mal etmeye çalışmıştır. Risale-i Nur hizmetinin 'arsasında' bir 'kaçak inşaat' teşebbüsüyle bu hizmetin itibarını ve enerjisini istimal ve istismar eden, gölgeleyen, hatta lekeleme riski üreten bir oluşumla Nur Talebeleri olarak bizim elbette bir meselemiz var.

NUR TALEBELERİNİN TERCİHİ...

Diğer taraftan, siyasetle ilgili olarak da Bediüzzaman'ın duruşu ortadadır. Onun risale ve lâhikalarında yazdığı gibi yaşadığı dönemde bizzat ortaya koyduğu ilkesel duruşun izini takip eden Risale-i Nur talebeleri, nasıl Bediüzzaman dün 'halkçılarla ırkçılar'ın karşısında 'hürriyetperver dindar Demokratlar'ın lehinde oyunu kullanmışsa, bugün aynısını yapacaklardır. Ak Parti'nin vesile oldukları-mani oldukları, yaptıkları-yapılmasını engelledikleri, kimlerin yanında olduğu-kimlerin karşısında olduğu soruları ışığında bakıldığında, bu tercihin isabeti berrak bir şekilde ortaya çıkar.

İYİYE ULAŞMALARI İÇİN ELEŞTİRİLERİMİZİ SÜRDÜREREK AK PARTİ DİYECEĞİZ

Bu, elbette Ak Parti'nin hatasız, kusursuz, 'eleştiriden münezzeh' olduğu anlamına gelmiyor. Bediüzzaman'ın dediği gibi, "Seyyiesiz hükûmet muhal-i âdîdir." Bu bakımdan, hataların tashihi, eksiklerin tekmili ve daha da iyiye ulaşılması için 'eleştiri' ve 'uyarı' hakkımızı saklı tutmakla birlikte, biz Risale-i Nur talebeleri, Üstadımızın dediği gibi "Demokratları iktidar yerinde muhafaza etmeye Kur'ân menfaatine kendimizi mecbur biliyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
26 Yorum