Nur Talebelerinin kadrolaşma iddiaları yoktur

Nur Talebelerinin kadrolaşma iddiaları yoktur

Bir siyasî parti teşkilâtının ve hükûmetinin saç ayaklığını yapmak Nur talebelerinin işi olamaz

Risale Haber-Haber Merkezi

Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün bugün Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamanın Risale-i Nur talebelerini hayrete düşürdüğünü söyledi.

Yüce’nin açıklaması şöyle:

Bu açıklamasında sayın Akgündüz bir kısım devlet dairelerinde Nur talebelerinin tasfiye edildiğinden yakınmakta ve bu durumu “Ak Parti teşkilât ve hükûmetini ayakta tutan saç ayaklarını kırmak” olarak nitelemekte, bu durum devam ettiği takdirde Ak Parti’nin önümüzdeki seçimlerde mağlûbiyet şoku yaşayabileceğinden söz etmektedir.

Bu açıklama, Sayın Akgündüz’ün tamamen kendi şahsî fikirlerinden ibaret olup, kendisini dahi “Nur talebesi” sıfatıyla temsil etmekten uzaktır.

Zira herkesin çok iyi bildiği gibi, Risale-i Nur talebelerinin sadece ve sadece bir vazifeleri vardır; o da insanların imanlarına hizmet etmek, onları şüphe ve vesveselerden kurtarmak ve ebedî hayatlarını kurtarmalarına yardımcı olmaktan ibarettir. Bunun dışında bir vazifeleri olmadığı gibi, asıl vazifelerini de hiçbir surette maddî ve manevî, dünyevî ve uhrevî bir başka gayeye âlet etmezler ve ettirmezler.

Devlet yöneticilerine karşı da Nur talebelerinin durumu bundan farklı değildir. Nur talebeleri, diğer vatandaşlara olduğu gibi, onlara da iman hizmeti sunarlar, ayrıca kendi alanlarına giren hususlarda, yani bu milletin imanının ve İslâm âlemi ile uhuvvetinin selâmetini icap ettiren hususlarda Risale-i Nur’un Kur’an ve Sünnet ışığında irşadı istikametinde tavsiyelerde bulunurlar.

Bir siyasî parti teşkilâtının ve hükûmetinin saç ayaklığını yapmak, onun iktidar imkânlarından faydalanarak devlet kademelerinde kadrolaşmak, sonra da bu kadroları seçimler için şantaj aracı yapmak gibi yöntemler ve entrikalarla Nur talebelerinin hiçbir işi olamaz.

Başta da belirttiğimiz gibi, Sayın Akgündüz’ün bu konudaki fikirleri tamamen kendi düşüncelerinden ibarettir. Bu düşünce ve tehditkâr ifadelerden kendilerince malzeme çıkarıp da Risale-i Nur talebelerini açığa düşürmek isteyenler olursa hiç heveslenmesinler; zira tamamen dünyevî teşkilât ve komitelerin metod ve üslûplarını yansıtan böyle ifadelerin altına hiçbir Risale-i Nur talebesi imza atmaz.

Öyle umuyorum ki, Sayın Akgündüz de bu hissî davranışındaki hatâyı çok geçmeden fark edecek ve hatâsını kamuoyu önünde tashih edecektir.

AKGÜNDÜZ NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Facebook hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

Ak Parti teşkilat ve hükümeti, 2015 seçimlerine girerken kendisini ayakta tutan saç ayaklarını kırmamalıdır.
Bazı üniversitelerde ve bazı kurumlarda, sapla saman birbirine karıştırılmakta ve nur talebeleri tasfiye edilmektedir.
Müşahhas misaller elimizdedir ve yetkili makamlara iletilmiştir.
Aksi takdirde Haziran'da mağlubiyet şoku yaşayabilirler.
Adalet ayağında sakatlanmalar var. Sadece kurucusu nur talebesi olduğu için fakülte açtırmayan YÖK de buna dahil.
Dost acı söyler.
وتلك الأيام نداولها بين الناس
Ayetini unutmayalım

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
30 Yorum