Nur Talebelerini attılar Fetullahçılara dokunmadılar

Nur Talebelerini attılar Fetullahçılara dokunmadılar

Namaz kılanları, hakiki nur talebesi olanları Kara Harp Okulu'ndan attılar fakat fetullahçılara dokunmadılar...

Kara Harp Okulu'ndan 1996 yılında atılan İlbeyli, "28 Şubat döneminde namaz kılanları, hakiki nur talebelerini okuldan attılar ama Fetullahçılardan atılan hiç kimseyi görmedim." dedi.

Kara Harp Okulu'ndan 1996 yılında atılan Taner İlbeyli, kendisi gibi namaz kılanların Kara Harp Okulu'ndan çeşitli bahanelerle uzaklaştırıldığını anlattı. 

Bu süreçte FETÖ mensuplarının namaz kılmayı bıraktığını dile getiren İlbeyli, "Fetullahçıların dışındaki gerçek nur talebeleri, bizler bu dönemde hiç namazımızı terk etmedik. Onlarsa 'tedbir' deyip hemen namazlarını terk etti. 28 Şubat döneminde namaz kılanları, hakiki nur talebelerini okuldan attılar ama Fetullahçılardan atılan hiç kimseyi görmedim." ifadelerini kullandı.

FETÖ mensuplarının darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Harp Akademisi'nden firar edenleri gördüklerini dile getiren İlbeyli, "Kurmaylık sınavının sorularını dahi çalmışlar. Bunların iyi tespit edilmesi lazım." diye konuştu. 

Kara Harp Okulu'ndan 1999 yılında atılan Ali Şefik Pamuk ise Işıklar Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu'na girdiğini, 45 günlük intibak eğitiminin son haftasında sudan bahanelerle disiplinsizlik suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını, ardından da okuldan atıldığını anlattı.

Okuldan namaz kıldığı için atıldığını düşündüğünü aktaran Pamuk, şunları kaydetti:

"Son zamanlardaki hadiseler açıkçası insanların biraz gözünü açtı. Bizi atanlar paralel yapıya mensup birileri midir bilmiyorum ama insan şüpheleniyor açıkçası. Ama namazdan niyazdan, dini vecibelerimizi yerine getirdiğimiz için disiplinsizlik bahanesiyle atıldığımız zaten artık bütün kamuoyunun bilgisinde."

Kendisi gibi namaz kılanların da disiplinsizlik iddialarıyla okuldan uzaklaştırıldığını kaydeden Pamuk, "Fetullahçılardan ise okuldan atılan hiç kimseyi görmedim." tespitinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum