Nur talebeleri Rus mahkemesinde Risale-i Nur'u anlatıyor

Nur talebeleri Rus mahkemesinde Risale-i Nur'u anlatıyor

Baskında tutuklanan Nur talebeleri mahkemede Risale-i Nur'un nasıl bir tefsir olduğunu anlatıyor

İbrahim Mert'in haberi
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Silahlı Rus ajanları FSB'nin Rusya'da Nur talebelerine yönelik geçen yıl yaptığı baskında tutuklanan Nur talebelerinin yargılanması daha yeni başladı. Nur talebeleri mahkemede Risale-i Nur'un nasıl bir tefsir olduğunu anlatıyor.
 
Rusya'nın Sesi'nin haberine göre Perm mahkemesi Nurcu Cemaati üyelerine karşı açılan davanın bakılmasına perşembe günü başladı.
 
Güvenlik güçlerinden bir kaynak, İnterfaks-Povoljye ajansına konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Rusya Ceza Kanunu’nun 282.2 Maddesi’ne (aşırı dinci örgütü kurmak ve faaliyette bulunmak) göre sorumlu tutulan altı kişi mahkeme önünde cevap veriyor.”
 
Nurculardan bir kişinin daha dava edildiğini söyleyen kaynak ayrıca, haziran ayında açıklanan mahkeme kararına göre yedinci kişinin anılan maddeden suçlu bulduğunu belirtti. Bir yıl hapis cezası alan sanık şartlı olarak tahliye edildi.
 
İDDİA VAR İSPAT YOK
 
Perm, Anap, Sankt Peterburg ve Rostov na Donu kentlerinde geçen yıl mayıs ayında polis ve istihbaratçıların ortak çalışmaları sonucu Nur dersanesine yapılan baskında tamamen iman içerikli 4860 kitap ve broşüre, 8 bilgisayar, 5 cep telefonu ve 61 CD’ye el konulmuştu.
 
Dünyanın dört bir yanında bulunan Nur talebelerinin bugüne kadar en ufak bir şiddet olayına karıştığı görülmedi. Aleyhte bulunanlar da bunu ispatlayamadı. Rusya'da da zaman zaman görülen benzer hadiselerde herhangi bir şiddet unsuruna ratlanmadı. Ele geçirilen deliller Allah'a imanı, ahireti anlatan bir kaç kitapla sınırlı kaldı.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum