Nur talebeleri müsbet hareketi kanun yapıcılara ulaştırmalı

Nur talebeleri müsbet hareketi kanun yapıcılara ulaştırmalı

Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur'da geçen müsbet hareket düsturları bir nevi yasa...

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale Akademi Müspet Hareket Çalıştayları kapsamında düzenlenen üçüncü program "Müspet Pratikler Çalıştayı" başlığı ile başladı. Risale Akademi'nin Ankara'daki merkezinde düzenlenen çalıştayın ikinci oturumunu İsmail Benek yönetti. 

"Emirdağ Lahikası’nda İletişim Pratikleri" başlıklı sunumunda Bestami Said Çiftçi, Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur'da geçen müsbet hareket düsturlarının bir nevi yasa olduğunu söyledi. Çiftçi, "Nur talebeleri bu düsturları 'hap' haline getirip yasa yapıcılara ulaştırması lazım" dedi.

Ali Irmak "Müspet Hareket Eğitim Pratikleri" başlıklı konuşmasında Risale-i Nur külliyatındaki lahikaların "uzaktan eğitim" dersleri olduğunu söyledi. Irmak, "Zaman ve mekandan bağımsız, 7/24 erişim imkanı olan bir sistemdir. Bediüzzaman talebelerini çok iyi eğitmiştir. Bu eğitim dönemsel değildir her zaman geçerlidir" dedi. 
Bediüzzaman Hazretlerinin anne ve babalrın dindar olmasını istediğine dikkat çeken Irmak, "Eğitim müfredatı bu ilkeler uymuyor. Müfredata tevhid inancı yansımalıdır. Müsbet hareket işin gereğini yapmaktır" şeklinde konuştu.

"Müspet Hareket Açısından Manevi Bakım Çalışmalarının Yeri ve Önemi" başlıklı sunumunda Ahmet Mehmet, "Müsbet sabır hem eylem hem de kuvvettir. Sabır pasif bir direniş değil proaktif bir davranıştır" dedi.

Erkan Okur ise "Bir Tek Yolumuz Var: O da Müspet Hareket" konulu konuşmasında "müsbeti yaşarken köstekleyenler olacak buna rağmen müsbeti yaşamaya ve yaşatmya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.