Nur talebeleri daima asayişe taraftar oldu

Nur talebeleri daima asayişe taraftar oldu

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Fırıncı ağabey, "bizler de Risale-i Nur'dan aldığımız terbiye ve Kur'an'dan süzülen o hakikatlerle daima asayişe ve insanlara hizmete, hayra, güzele taraftar olduk" dedi.

Mehmet Fırıncı ağabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım Pazar günü yapılacak seçimler öncesi, vatanın ve milletin huzurlu olması için gösterilen her türlü gayreti desteklediğini belirtti.

Said Nursi'nin yanında 9 yıl geçirdiğini ve 65 yıldır "Risale-i Nur"larla meşgul olduğunu ifade eden Fırıncı, şöyle konuştu: "O katiyen asayişe taraftardı. Yani bir tavuğun bile birisinden ürküp de rahatsız olmasına razı olmazdı. Dolayısıyla bizler de Risale-i Nur'dan aldığımız terbiye ve Kur'an'dan süzülen o hakikatlerle daima asayişe ve insanlara hizmete, hayra, güzele taraftar olduk. Yanlış bir şey olursa onun izalesi için müspet şekilde yardım etmeye, devlet kuvvetlerine bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Güya, 'Hizmet yapıyoruz' diye ortaya çıkan bir kısım hareketler, maalesef huzurumuzu bozuyor. Buna katiyen razı değiliz. "

Said Nursi'nin, açıkça Demokrat Parti'yi desteklediğini, bunu da "Vatan, millet, İslamiyet ve Kur'an hesabına yaptığını ve yapmaya mecbur olduğunu" aktaran Fırıncı, öğrencilerini de bu yönde teşvik ettiğini dile getirdi.

Bugün içerideki ve dışarıdaki kuvvetlerin, AK Parti'yi ne pahasına olursa olsun iktidardan indirmek için ittifak yaptığının açıkça görüldüğünü vurgulayan Fırıncı, "Dünyanın dört bir yanında elini kana bulamış devletler Türkiye'yi AK Parti idaresi altında görmekten hoşlanmıyorlar ve bunu saklamak ihtiyacını da duymuyorlar. Devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş olan ve yine ipleri dış mihrakların elinde bulunan paralel örgüt (Paralel Devlet Yapılanması) can havliyle bu iktidarı indirmeye çalışıyor ve bu uğurda önüne kim çıkarsa onunla ittifak etmekte bir beis görmüyor" dedi.

AA