Nur Risaleleri askeri okullara mı sokuldu?

Nur Risaleleri askeri okullara mı sokuldu?

10 Mart 1960'ta Ordu Milletvekili Ferda Güley’in T.B.M.M. Başkanlığıma verdiği “Nur Risaleleri askeri okullara mı sokuldu?” soru önergesi...

RisaleHaber-Haber Merkezi

BEDİÜZZAMAN’IN SON 60 GÜNÜ

10 Mart 1960 günü Ulus gazetesi, Ordu Milletvekili Ferda Güley’in T.B.M.M. Başkanlığıma verdiği “Nur Risaleleri askeri okullara mı sokuldu?” soru önergesini ön sayfasına taşır.

“Güley, Tez, Ceritoğlu, Dizdaroğlu, Ünsalan, Öztürk, Tekin ve Önder’in soru önergeleri

“C.H.P. milletvekilleri yeniden Meclise 11 yazılı soru önergesi vermişlerdir.

“Ordu Milletvekili Ferda Güley’in Milli Savunma Bakanına yönelttiği soru şöyledir:

“Said-i Nursi tarafından yazılan ve bir kısmı kanuni kovuşturmaya tabi tutulan kitap ve risalelerin paketler halinde ve bol mikdarda askeri liselerimize ve Harb Okullarımıza sokulduğu ve durumdan Vekâlet olarak haberdar olununca gerekli kanuni işlemin resmi yoldan yapılması cihetine gidileceğine askeri okul kumandanlıklarına telefonla emir verilerek bu gibi kiyap ve risalelerin toplatılıp Vekâlete gönderilmesinin ve ilgili öğrenciler hakkında –olayın halk bilgisine intikalini önlemek için- hiçbir kanuni kovuşturma yapılmamasının talep edildiği doğru mudur? Doğru ise bu tarzda hareketin idari sebep ve mesnedi nedir?”

haberici_uluseskigazete.jpg

haberici1_uluseskigazete.jpg
               
Aynı haberi Cumhuriyet gazetesi de ilk sayfadan verir:

“Saidi Nursi ile ilgili kitaplar ve askeri okullar

“Ferda Güley be konu ile ilgili bir soru önergesini Meclise verdi

“Ankara: 9 (Cumhuriyet Teleks) – C.H.P. Ordu Milletvekili Ferda Güley, Milli Savunma Bakanının cevaplandırması isteğiyle bugün B.M.M. Başkanlığına soru önergesi vermiştir:

“Said-i Nursi tarafından yazılan ve bir kısmı kanuni kovuşturmaya tabi tutulan kitap ve risalelerin paketler halinde ve bol mikdarda askeri liselerimize ve Harb Okullarımızasokulduğu ve durumdan Vekalet olarak haberdar olununca gerekli kanuni işlemin resmi yoldan yapılması cihetine gidileceğine askeri okul kumandanlıklarına telefonla emir verilerek bu gibi kiyap ve risalelerin toplatılıp Vekalete gönderilmesinin ve ilgili öğrenciler hakkında –olayın halk bilgisine intikalini önlemek için- hiçbir kanuni kovuşturma yapılmamasının talep edildiği doğru mudur? Doğru ise bu tarzda hareketin idari sebep ve mesnedi nedir?” 

haberici_cumhuriyeteskigazete.jpg

haberici1_cumhuriyeteskigazete.jpg