Numan Kurtulmuş: Evlilik programları melanet, hainlik!

Numan Kurtulmuş: Evlilik programları melanet, hainlik!

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bunlar, Türk örfüne, bizim milletimizin dinine, yaşantısına uymayan hususlar. Ama maalesef hainane bir şekilde..."

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, evlilik programlarını "melanet" olarak niteledi. Kurtulmuş, "Hainane bir şekilde, açık söylüyorum, aileyi tahrip edecek şekilde bu programlar, evlilik programları, televizyonlarda gösteriliyor" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4 gün sürecek olan “2. İlçe Müftüleri Kongresi”nin açılışında konuşan Kurtulmuş, dünyada yaşanan gelişmelere değinerek, dünyanın büyük bir alt üst oluşun ve yeni oluşların içerisinde olduğunu kaydetti.
 
Konuşmasında, televizyonlara yayınlanan ve aile hayatını ortadan kaldırmaya yönelik olan programlara da değinen Kurtulmuş, bu tür programlara RTÜK tarafından bir sürü cezalar verildiğini, ancak bu programların çok para kazandıkları için cezalara rağmen yine aynı melaneti işlemeye devam ettiklerini aktardı. Kurtulmuş, “Aileyi ortadan kaldıracak yıkım programlarının maalesef televizyonlarda da gösterildiğini biliyoruz. Bunlar, Türk örfüne, bizim milletimizin dinine, yaşantısına uymayan hususlar. Ama maalesef hainane bir şekilde, açık söylüyorum, aileyi tahrip edecek şekilde bu programlar, evlilik programları, televizyonlarda gösteriliyor. RTÜK bir sürü cezalar veriyor. O kadar çok para kazanıyorlar ki, o cezalara rağmen yine aynı melaneti işlemeye devam ediyorlar. Bu ve benzeri programlar bir taraftan, diğer taraftan insanı dinden, diyanetten, Allah’a bağlı olmaktan, kendi geleneklerinden ayıracak bir sürü mesele var. Bütün bunların karşısında Türkiye’de aile hayatının ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığı açıktır. Bunun için Diyanet İşleri Teşkilatı mensuplarının aileyi yeniden güçlendirecek çalışmalar için mutlaka çok ciddi şekilde hareket etmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
 
iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum