Numan Kurtulmuş: 3 terör örgütüyle mücadele ediyoruz

Numan Kurtulmuş: 3 terör örgütüyle mücadele ediyoruz

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bulunan Kurtulmuş "Türkiye, aynı anda PKK, DAEŞ ve FETÖ ile mücadele ediyor" dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un satır başları:

TÜRKİYE EŞ ZAMANLI OLARAK PKK, FETÖ VE DAEŞ İLE MÜCADELE EDİYOR

"Türkiye sadece FETÖ ile mücadele etmiyor. Türkiye 2015 itibariyle aktif ve eş zamanlı olarak 3 terör örgütü PKK, FETÖ ve DAEŞ ile mücadele ediyor. Diğer irili ufaklı örgütler de var. Biz her terör örgütüne karşılık gerekli adımları atacağız.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Türkiye'nin Suriye'de yaptığı operasyonun 3 tane kırmızı çizgisi var. Bunlardan birincisi Türkiye kendi şehirlerini Suriye'den kaynaklanan terör örgütlerinden korumak zorundadır. Kilis'e atılan roketleri gördünüz. Gaziantep'te 52 vatandaşımızı DAEŞ'in nasıl şehit ettiğini gördünüz.

Suriye'nin Kuzeyi'nde oluşturulacak bir PYD koridorunun Suriye'nin bölünmesi anlamına geleceğine Türkiye izin vermeyecektir. 3. olarak ABD ile konuşulan bir konu var ki o da YPG'nin Fırat'ın Doğu'suna çekilmesi meselesi. Bu konudaki ısrarlı taleplerimizi iletiyoruz ve mutabakatlarımızı hatırlatıyoruz. Özellikle Münbiç'te YPG güçlerinin Münbiç'i boşalttığını görüyoruz. Bu da olumlu bir gelişme. Biz Rakka'da da Musul'da da ılımlı muhaliflerin operasyonun ana hattını oluşturmasını istiyoruz.

OHAL SÜRESİNİN UZATILMASI

YPG'nin böyle bir operasyonda bulunmaması bizim için önemlidir. Cerablus ve El Bab operasyonlarında olduğu gibi Rakka ve Musul'da da oradaki ılımlı muhalifler güçlerin esasını teşkil etmelidir. OHAL'in süresinin uzatılmasına ilişkin bir konu Bakanlar Kurulu'nda gündemimize gelmedi.

 

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.