'Nükleer anlaşmaya bağlı kal'

'Nükleer anlaşmaya bağlı kal'

Donald Trump'ın seçilmesinin ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif konuştu. Ruhani, nükleer anlaşmanın yürürlükten kaldırılamayacağını söyledi; Zarif ise, Trump'a nükleer anlaşmaya bağlı kalması çağrısı yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'a nükleer anlaşmaya bağlı kalması çağrısı yaptı.

Zarif Romanya'ya yapacağı resmi ziyaret öncesinde konuştu. Trump'ın seçilmesinin ardından konuşan Zarif, "ABD, çok taraflı uluslararası bir nitelik taşıyan nükleer anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeli" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ABD seçimlerinin Tahran'ın politikalarında bir değişikliğe yol açmayacağını belirterek, "İran'ın dünyayla ekonomik bütünleşmesinden geri dönülmeyecek" dedi.

Nükleer anlaşmanın ardından uluslararası alanda attıkları ekonomik adımları sürdüreceklerini ve bundan geri dönülmeyeceğini ifade eden Ruhani, "İran'ın nükleer anlaşmasına BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya katıldı, tek bir hükümet tarafından yürürlükten kaldırılamaz" diye konuştu.

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.