Nüfus müdürlükleri 29-30 Martta açık olacak

Nüfus müdürlükleri 29-30 Martta açık olacak

Bursa Osmangazi Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklama ile 30 Mart yerel seçimleri nedeni ilçe nüfus müdürlüğünün 29-30 Mart 2014 tarihlerinde seçmenlerin nüfus kayıt örneği taleplerinin yerine getirilmesi için açık tutulacağı belirtildi.

Osmangazi Nüfus Müdürlüğünden yapılan açıklama yazılı açıklamada, "30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Sandık Kurallarının Görev ve Yetkilerini gösterir Genelge’nin 31. Maddesinin ikinci paragrafında üzerinde Türkiye Cumhuriyet kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgenin yanında ayrıca seçmen bilgisi kağıdını veya nüfus müdürlüklerinden verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır." denildi.

Bu hüküm gereğinde 29-30 Mart 2014 tarihlerinde seçmenlerin kayıt örneği taleplerinin yerine getirilmesi için tüm nüfus müdürlüklerinin açık bulundurulmasının valilik makamınca onaylandığı belirtildi. Açıklamada, "Bu nedenle; İlçemiz Nüfus Müdürlüğü 29-30 Mart 2014 tarihlerinde seçmenlerin nüfus kayıt örneği taleplerinin yerine getirilmesi için 08.00 -17.00 saatleri arası açık tutulacak." ifadeleri kullanıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.