Nüfus hareketine karşı gerekli tedbirler alındı

Nüfus hareketine karşı gerekli tedbirler alındı

AFAD, Suriye sınırından Türkiye'ye yönelik nüfus hareketine karşı hazırlıklarının yapıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD),  yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de uzun zamandır devam eden karışıklıkların son günlerde sınıra yakın bölgelerde yoğunlaştığına işaret edilerek, Türkiye'ye yönelik bir nüfus hareketi oluşabileceği öngörülerek senaryolar hazırlandığı ve bu doğrultuda gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi. 
 
AFAD'ın, 4 yıldır Suriyeli misafirlere ilişkin çalışmalarını aralıksız yürüttüğü belirtilen açıklamada, "Türkiye’nin afet ve acil durumlarda tek yetkili ve koordinatör kurumu olan AFAD, son gelişmeler ışığında, hükümetimizin talimatları doğrultusunda misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları yönlendirmiştir. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için olay yerinde gerekli koordinasyon sağlanmaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.