Nübüvvet konulu Bediüzzaman Sempozyumu yarın başlıyor

Nübüvvet konulu Bediüzzaman Sempozyumu yarın başlıyor

Sempozyum yarın Risale Haber’de canlı olarak izlenebilecek

Risale Haber-Haber Merkezi

“Nübüvvet” konulu 10. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu yarın başlıyor.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Hakikat Arayışında Nübüvvetin Rolü: Risale-i Nur Perspektifi” konulu sempozyum dünyanın bir çok ülkesinden akademisyenler katılıyor.

Sempozyuma İtalya, Somali, Brunei, Güney Afrika, Suriye, Mısır, Irak, Cezayir, Fas, Tunus, Kırgızistan, Rusya, Burkino Faso, Uganda,  Nijer, Nijerya, Yemen, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Pakistan, Afganistan, Hindistan, Filistin, Malezya, ABD, Almanya, İngiltere, Avustralya, Romanya, Endonezya, Sudan, Azerbaycan, Malezya, Singapur, Filipinler, Lübnan, Moritanya, Kırım, Türkiye ve daha birçok ülkeden, 13 ü bayan 83 ü erkek toplam 96 tebliğci, 300 ün üzerinde gözlemci katılıyor. Ayrıca gözlemci olarak da 50 kadar bayan akademisyen geliyor.

Açılış programı Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak sempozyumun ilk gününde protokol konuşmaları gerçekleşecek. İkinci ve üçüncü gün ise Wow Otel’de üç ayrı salonda Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde paralel oturumlar gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek sempozyumda ele alınacak ‘Hakikat Arayışında Nübüvvetin Rolü: Risale-i Nur Perspektifi’ konulu sempozyumda, “İnsanlık niçin peygamberlere muhtaçtır? Peygamberlerin ana ve ortak mesajları nelerdir? Peygamberlerin insanlığa katkıları nelerdir? Bediüzzaman Said Nursi’nin nübüvveti izahı diğer filozof, teolog ve mutasavvıfların yaklaşımından farklı mıdır?” gibi birçok soruya cevap aranacak.

Sempozyum yarın Risale Haber’de canlı olarak izlenebilecek.