Nouman Ali Khan: Türkiye ümmetin rol modeli

Nouman Ali Khan: Türkiye ümmetin rol modeli

Haliç Kongre Merkezi'ndeki ​programda konuşan Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan, "Türkiye'nin bütün bir ümmet için rol model olması söz konusu" dedi.

Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'ndeki etkinliğe katıldı.

Kongre Merkezi'ni dolduran katılımcılara yaklaşık 2.5 saat hitap eden Khan, yakın zamanda Türkiye'de bir kampüs açmayı umduklarını söyledi.

İslam'ı dünyaya anlatacak elçilere ihtiyaç olduğunu belirten Khan, "Türkiye'nin bütün bir ümmet için rol model olması söz konusu. Ben dışarıdan gelen birisi olarak nelere sahip olduğunuzu görüyorum ve bundan çok etkileniyorum. Dünyadaki bazı ülkeler burada sahip olduğunuz şeylerin yanında bile geçmiyor" diye konuştu.

'Türkiye ümmetin rol modeli'

Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan, Haliç Kongre Merkezi'nde davetlilere hitap etti. TProgramda konuşan Khan, Müslüman aleminin İslamın elçilerine ihtiyacı olduğunu belirterek "Bugün Türkiye'nin bütün ümmet için bir rol model olması söz konusu. Ben dışarıdan biri olarak nelere sahip olduğunuzu görüyorum ve çok etkileniyorum. Dünyadaki ülkeler burada sahip olduğunuz şeyin yanında bile geçmiyor." diye konuştu.

 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.