Norveç'te Noel ve Kur'an-ı Kerim tartışmaları

Norveç'te Noel ve Kur'an-ı Kerim tartışmaları

Hristiyanların yaklaşan Noel kutlamaları öncesinde Norveç'te ilkokul öğrencileri için hazırlanan bir Noel programı tartışmaların çıkmasına neden oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hristiyanlarca Hz. İsa'nın doğumunu ifade eden Noel veya Christmas adı verilen hafta için artık sayılı günler kaldı. Pek çok Hristiyan ülke gibi Norveç de bu hafta için hazırlıklarını yapıyor. Hazırlıklar kapsamında bir ilkokulda öğrenciler için hazırlanan programda bir detay tartışmaların odağına oturdu.

Programda öğrencilere İncil'de Noel'in içeriğini ihtiva eden pasajlar okunacak. Fakat ardından Kur'an-ı Kerim'de Hz. İsa'nın doğumunu anlatan ayetlerin de okunacağının bildirilmesi hem Hristiyan, hem de Müslüman topluluktan farklı tepkiler alıyor.

Norveç'in Skien kentinde yer alan Stigerasen Okulu'nun aldığı bu karar tepkilerin odağına oturdu. Hristiyanlar Kur'an-ı Kerim'de teslis inancı bulunmadığını ve kendilerinin Kur'an-ı Kerim'in ilahi bir kaynağa dayanmadığını düşündüklerini söylerken, Müslümanlar da Noel'in kendi bayramları olmadığını ve kutsal kitabımızdaki Hz. İsa'nın Hristiyanlıktaki ile alakası olmadığını söyleyerek karara olan tepkilerini dile getirdiler.

Kur'an-ı Kerim'de bulunmayan teslis anlayışı artık Avrupa Hristiyanlığı'nda da önemseniyor

İslam Şeriatı karşıtı sözleri ile dikkat çeken aktivist Pamela Geller karara ilk tepki gösterenler arasında yer aldı. Geller'e göre ilkokulun aldığı bu karar Avrupa'nın yavaş yavaş köklerinden koptuğuna işaret ediyor ve engellenmeli.

Wnd'nin haberine göre Avrupa'da son yıllarda Kur'an-ı Kerim'in Kiliselerde de okunmaya başlaması ve alınan bu tip kararlar artık Avrupa Hristiyanlığının da sonunun gelmeye başladığına delil olarak gösteriliyor. Ünlü yazar Leo Hohmann bu konudaki muhalefetin başını çekiyor. Hohmann'a göre Kur'an-ı Kerim'de bulunmayan teslis anlayışının artık Avrupa Hristiyanlığı'nda da önemsendiği açıkça belli oluyor. 

Hohmann konu ile ilgili; "Ancak artık kendi yaratıcısını bilmeyen veya tanımayan bir ulusa dönüşüyoruz. Okul sistemlerinde ve hatta birçok kilisemizde 'bize göre' kutsal olmayan metinler okunuyor. Bu iş nereye gidiyor? " ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum