Norveç'te müslümanlardan birlik mesajı

Norveç'te müslümanlardan birlik mesajı

Müslüman asıllı göçmenler Norveç'teki bir Sinagog'da el ele daire oluşturarak, aşırılıkçıların tehditlerine karşı birlik mesajı verdi.

Norveç'te yaşayan Yahudilere, "Biz varken size bir şey olmaz mesajı" vermek istediklerini belirten Müslüman göçmenler, sinagog çevresinde etten duvar oluşturdu.

"BİRLİK OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İSTEDİK"

Müslüman gençlerden Hajrah Arshad Paris "Kopenhag'daki Yahudilere yönelik saldırılarından sonra Müslümanlar olarak teröre karşı olduğumuzu ve hangi din ve inançtan olursak olalım el ele ve birlik içinde olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

 

BU EYLEMİ ÖZÜR DİLEMEK İÇİN YAPMADIK"

Paris, "Bu eylemi özür dilemek için değil, Yahudilere verdiğimiz desteği göstermek için gerçekleştirdik. Onlar ortaya çıkmaya korkuyorlar. Biz terörden bizim de endişe duyduğumuzu ve onlarla aynı düşüncelerin içinde olduğumuzu göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

 

"MÜSLÜMANLARIN BİRLİK MESAJI MUTLULUK VERİCİ"

Eyleme katılan Yahudilerden Ervin Kohn ise Norveç'te Yahudilerin küçük bir azınlık olduğuna dikkat çekerek "Müslümanların bize yalnız olmadığımız sinyalini vermeleri mutluluk verici" dedi. Ali Chishti adındaki genç de, "Birlik ve beraberliğin Müslümanlığın bir gereği olduğunu belirterek, teröre karşı, ifade özgürlüğü, demokrasi için inanç, din, milliyet ayrımı yapmadan el ele vermek gerektiğini" söyledi.

 

KOPENHAG'DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Kopenhag'da geçen ay İslam ve ifade özgürlüğü konularını tartışmak üzere yazarlar, sanatçılar ve siyasetçilerin toplandığı bir kafeye silahlı saldırı düzenlenmişti. Danimarka polisi, saldırganın araçla kaçtığını belirtmişti. Olayda bir sivil ölmüş ve üç polis de yaralanmıştı. Ardından Kopenhag'da bir sinagoga silahlı saldırı düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum