Norveçli acemi siyasetçinin Ezan'a alerjisi oluştu

Norveçli acemi siyasetçinin Ezan'a alerjisi oluştu

Norveç'in İlerleme Partisi'nin göçmenlik sözcüsü Jon Helgheim, Avrupa'daki İslam düşmanlarının ne kadar iki yüzlü olabileceğini gösterdi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Jon Helgheim, geçtiğimiz günlerde medyaya verdiği bir demeçte, Norveç vatandaşlarının sakinlik ve huzura ihtiyaç olduğunu, bu yüzden Norveç'te camilerin ezan okunmasının yasaklanması gerektiğini savundu.

İktidar ortağı olan İlerleme Partisi'nin Göçmenlik sözcüsü Helgheim'in bu ifadesi Norveç gündeminde çokça tartışıldı. Kendisine itiraz edenler ise ezanın yasaklanmasının insan hakları ihlali olduğunu söylediler. İlerleme Partisi'ne bağlı siyasetçi ise bu eleştirileri; "İnsan hakları umrumda değil. Norveç'te yaşayan insanlar mahallelerinde huzur ve sessizlik istiyor. Ezan ise bu sessizliği bozuyor" ifadelerini kullandı.

Helgheim'a ilk itirazlar ise kendi partisinden geldi. Eski İlerleme Partisi genel başkanı Carl Hagen'in başını çektiği grup Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yazan maddelerin açık olduğunu ve bu nedenle ezan yasağının uygulanamayacağını belirtiyorlar.

İlerleme Partisi'nin Oslo şubesi de Helgheim'in taleplerine itiraz etti ve Norveç'te dini özgürlüklerin kısıtlanamayacağını savundu.

Daily Mail'in haberine göre Norveç Camileri son yıllarda birer ikişer 'Ezan okuma' izni almaya başladı. Ülkedeki bazı camiler 5 vakit için bu izni aldığını doğruladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.