Nokia’nın Here haritalarını Almanlar satın aldı

Nokia’nın Here haritalarını Almanlar satın aldı

Nokia, herkesin peşinde olduğu Here harita servisini, Alman otomobil endüstrisi birliğine satıyor.

Nokia mobil telefon birimini Microsoft’a sattıktan sonra elindeki diğer varlıkları işletmeye devam eden bir mobil teknoloji firmasına dönüştü. Satış sonrasında iki sene boyunca telefon üretmeme yasağı da yakında bitecek olan Nokia yeniden akıllı telefonlar üretmek üzere hazırlıklarını da sürdürürken, herkesin peşinde olduğu bir diğer servisini de yine rekor fiyatla satmayı başardı.

Nokia’nın çok beğeni toplayan harita servisi Here, bundan sonra Mercedes, BMW, Audi ve VW otomobillerinin multimedya konsollarındaki dahili navigasyon yazılımlarında kullanılacak çünkü Alman Otomobil Üreticileri Birliği, 3.1 milyar dolar ödeyerek Here servisini satın aldı.

Here haritalarını Apple ve Uber de satın almak istiyordu ancak servisi en fazla ücreti veren Almanlar kapmış oldu. Here servisi, bugün Google veya Yandex haritaları kadar popüler değil ancak bu harita servisinin başarılı ve yüksek kaliteli bir servis olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Nokia’nın raporlarına göre, dünyada satılan her beş otomobilden dördünde, dahili navigasyon sistemi olarak Nokia Here haritaları kullanılıyor. Bundan sonra Ford, Toyota veya Garmin gibi Nokia haritalarını kullanan şirketler kullandıkları haritalar için lisans ücretini, rakipleri olan Alman otomobil üreticilerine ödeyecekler. Elbette Alman üreticilerin, Nokia haritalarını sadece kendi otomobillerine özel kullanmak isteyip dışarıya lisanslamayı kesmeleri de mümkün.

 

techinside

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.