Nokia Yeni Harita Uygulamalarıyla Geliyor

Nokia Yeni Harita Uygulamalarıyla Geliyor

Nokia’nın harita ve navigasyon uygulamalarına ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Yeni güncellemeleri ve Bind harita uygulaması ile Nokia, yeni bir pazara açılıyor.

Akıllı telefon dünyasını bir adım geriden takip eden Nokia, Lumia serileri ile bu talihsizliğini yenmeye çalışırken, harita ve navigasyon uygulamaları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Cep telefonları üzerinden harita kullanan kişilerin yüksek oranda olduğunu biliyoruz. Birçok kişi için bu uygulama neredeyse hayat kurtarıcı düzeyde oluyor. Özellikle yabancı olduğunuz bir yerdeyseniz, adres bulma konusunda en iyi yardımcınız bu uygulamalar olur. Nokia'nın yeni stratejisinde artık Here harita ve navigasyonu kullanmak için Nokia telefona sahip olmak zorunda değilsiniz.

Nokia akıllı telefonlarının sanıldığı kadar rağbet görmemiş olması farklı alanlarda atılım yapmasına neden oldu. İşte bunlardan bazıları da Here Haritalar, Here Sürüş Beta ve Here Transit uygulamalarıdır. Yüksek kapsamlı bu uygulamalar kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Artık bu uygulamalardan yararlanabilmek için illa bir Nokia telefon sahibi olmak zorunda değilsiniz. Windows Phone 8 kullanıcıları da bu uygulamaları istediği gibi kullanabilecek.

Windows Phone 8 kullanıcılarına uygulamalarının kapısını aralayan Nokia, harita ve navigasyon kapsamına ne yazık ki her ülkeyi alamıyor. Şuan bu kapsam içerisinde Türkiye'de bulunmuyor. Yani ülkemizde Windows Phone 8 veya Nokia akıllı telefonlarını kullanan kişiler henüz bu uygulamadan faydalanamayacaklar. Ancak ilerleyen zamanlarda Türkiye için de harita ve navigasyon çalışmalarının yapılacağı bilgisi söz konusu olabilir. Ülkemiz için de bu uygulama geçerli olduğunda Nokia iyi bir Pazar elde edecektir.
Windows Phone 8 Bind harita uygulamasına sahipti. Ancak Nokia Here Haritalar daha geniş kapsamlı ve daha kolay kullanım sunuyor. Varsayılan olarak ayarlı bu uygulama yerine birçok kişinin Nokia destekli harita uygulamasını kullanacağı görüşü şuan için mevcut.

Stargundem