Noel reklamına Müslümanları katınca tepki gördüler

Noel reklamına Müslümanları katınca tepki gördüler

Tüm Hristiyan Dünyası heyecanla en büyük dini bayramları olan Christmas'ı (Noel) bekliyor. Batı'da Noel hazırlıkları hız kazanırken, İngiliz bir Süpermarket yeni yayınladığı Noel Reklamı ile tepki çekiyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin ünlü Süpermarket zinciri Tesco, yaklaşan Noel öncesi bir reklam filmi yayınladı. Kapsamlı noel ilanları ve afişleri bastıran şirket, öyle bir yanlış yaptı ki, ülke Müslümanlarının tepkisini üzerine çekti.

Kampanyasında her etnik gruptan ailelere yer veren şirket, reklamında bir Müslüman aileye 'Noel' kutlattı. "Herkese Selamlar" sloganı ile yayınlanan reklamda Müslüman bir aile Noel alışverişi yapıyor, ardından Noel yemeği pişiriyor. Bir diğer reklamda sahneler içinde Noel yemeğine katılmış Müslümanlar görülüyor.

tesco2.jpg

Ancak bazı müşteriler, bir Hıristiyan bayramını kutlayan bir reklamda bir Müslüman ailenin dahil edilmesinden memnun değiller. Fakat her müşterinin tepkisinin motivasyonu farklı. Müslümanlar, Noel'in kendi bayramlarını olmadığını vurgularken, diğer müşteriler bunun bir Hristiyan bayramı olduğunu ve Müslümanın bu reklamda işi olmaması gerektiğini söylüyor.

Pek çok Müslüman veya diğer din mensubu müşteri, artık Tesco'dan alışveriş yapmayacaklarını sosyal medya üzerinden belirtti. Kimi bu firmayı artık ırkçı bulurken, kimi solculuk yapmak isterken dini hassasiyetleri unutmak ile suçluyor.

Tesco'nun bu kampanyasına destek veren de oldu. Pek çok kişi tepkileri ırkçı buldu. Fakat Müslümanlar Noel'in kendi bayramları olmadığında ve böyle bir reklamın sadece göstermelik bir şov amacı taşıdığında ısrarcı.

İndependent'in haberine göre Tesco'nun reklamları ve kampanyası İngiltere'de günün sosyal medya konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum