Nisan'da elektriğe zam var mı?

Nisan'da elektriğe zam var mı?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, NTV yayınında soruları yanıtladı.

Nisan'da elektriğe zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili konuşan Yıldız, "Bununla ilgili çalışmalar Cuma akşamı tamamlanacak" dedi. Yıldız, fiyat ayarlamalarını seçime bağlı yapmadıklarını ifade etti.

Enerji Bakanı Yıldız, Nisan'da elektriğe zam geleceği yönündeki iddialar hakkında konuştu. Bakan Yıldız, "Bununla ilgili çalışmalar Cuma akşamı tamamlanacak" dedi.

Yıldız, Kuzey Irak tarafından gönderilen ve Ceyhan'da depolanan petrolün önümüzdeki dönemde nasıl değerlendirileceğine dair bir soruya, "Tanklarımızda petrol dolduktan sonra taşar; biz taşan miktardan başlayarak mutlaka onun dünya piyasalarına sunulmasını isteriz. Irak adına bunların sunulmasını sağlarız" dedi.

'BİZ DEĞİL IRAKLILAR SATIYOR'

Petrolün dünya piyasa fiyatlarında ihale yöntemiyle Iraklılar tarafından satılacağını kaydeden Yıldız, "Bu petrolü biz satmıyoruz, bu petrolü Iraklılar satacak. Yaptıkları ihalelerle ister Türkiye'de Tüpraş aracılığıyla ister başka ülkelerdeki aracılar vasıtasıyla bunlar rahatlıkla yapılabilir. 30 Nisan (Irak'ta yapılacak seçimler) öncesi ya da sonrası hangi zamana denk geliyorsa dünya piyasalarına sunulur" dedi. Kuzey Irak tarafından yapılan ve bu yılın başında testleri yapılan hattan düşük volümlü de olsa petrol akışı sağlanıyor ve bu petrol Ceyhan'da depolanıyor. Bağdat, Kuzey Irak yönetiminin ihracat yapma yetkisinin olmadığını belirterek, bu tür bir adıma şiddetle karşı çıkıyor.

CNBC-E

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.