Nisan Yağmuru Simavlı Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Nisan Yağmuru Simavlı Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, kurak geçen kışın ardından 3 gündür aralıklarla süren bahar yağmuru, Simavlı çiftçileri sevindirdi.

Bahar yağmurlarından Simav Ovası’nı besleyen Simav Çayı da nasibini aldı. Kurak geçen kış mevsiminde kuruma noktasına gelen Simav Çayı, üç gündür aralıklarla devam eden yağmurla canlandı. Simav Çayı’nı besleyen dereler yeniden akmaya başladı. Kış ayının kurak geçmesi üzerine toprakların kuruduğunu söyleyen çiftçiler, bahar yağmurunun tarladaki buğday, arpa, mısır, şeker pancarı, patates ile elma, armut, kiraz, vişne, erik, ayva ve kestane ağaçlarına fayda sağladığını ifade etti.

Yağmurun ekinlere çok fayda sağladığını belirten emekli Ziraat Teknikeri Hüseyin Eroğlu, "Kuraklıktan dolayı Simavlı çiftçi, yağmur öncesi birçok ürününü sulamaya başlamıştı. Nisan ayının ortasında gelen yağmur Simavlı çiftçinin imdadına yetişti" dedi.

Nisan yağmurlarının başlamasıyla birlikte kuraklığın bir nebze olsun sona ermesinin Simavlı çiftçiyi sevindirdiğine vurgu yapan Eroğlu, "Bugünlerde toprağa düşen yağmur bizim için altın değerinde. Kuruma tahlikesiyle karşı karşıya kalan buğday, arpa gibi hububat ürünlerimize çok fayda sağladı. Öte yandan meyve ağaçlarımıza da çok iyi geldi. Meteorolojiden aldığımız sevindirici haberle bahar yağmurlarının bölgemizde bir süre daha etkili olacağını öğrendik. Temennimiz bahar yağmurlarının biraz daha yağması ve aklımızın ucundan geçirdiğimiz kuraklık tehlikesinin tamamen ortadan kalkmasıdır" diye konuştu.

Aktif Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.