Nike Air Jordan’ın son modeli Müslümanları kızdırdı

Nike Air Jordan’ın son modeli Müslümanları kızdırdı

Dünyaca ünlü ayakkabı firması Nike’ın çıkardığı “Air Jordan” adlı ayakkabıların son modeli tartışmalara yol açtı. New York’da yaşayan 40 yaşında bir Müslümanın firmaya yazdığı mektup ile polemikler Amerika gündemine oturdu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Dünyaca ünlü ayakkabı firması Nike tarafından üretilen “Air jordan” serisinin son modeli yakın zamandaki en büyük polemik konularından birine yol açtı. 40 yaşında bir Müslümanın fark edip firmaya ilettiği konu Nike ile Müslüman topluluk arasında tartışmalara neden oldu.

Tartışmanın nedeni Nike’ın en meşhur modellerinden biri olan “Air Jordan” serisinin son çıkan ayakkabısı. Ayakkabının arka bölmesinde Arapça “Allah” yazdığını iddia eden bir Müslüman, Nike firmasının Müslümanlar açısından kutsal olan bu harfleri alelade bir ayakkabıda kullanmasına tepki göstererek Nike firmasına açık bir mektup yazdı.

3129a25500000578-3445567-image-m-31_1455378565285.jpg

Nike firması ile olayın bir rastlantı olduğunu ve ayakkabıya çizilen desenin Arapça “Allah” yazısı ile hiçbir şekilde alakası olmadığını savundu.

Olayı fark edip konu ile ilgili firmaya mektup yazan New York’ta yaşayan Müslüman Nabeel Kaukab, konu ile ilgili Dailymail’e verdiği röportajda; “Nike’ın bu modeline Müslümanlar ile ilgili özel bir isim vermesi veya üretimi ve dağıtımı durdurması lazım. Ben bunun firmanın Müslümanlara karşı kasten yaptığı bir şey olduğunu düşünüyorum. Mektubumda da bunu belirttim” ifadeleri ile firmayı suçlarken, Dailymail’in haberine göre Nike firması sözcüsü ise; “Firmamızın herhangi bir şekilde Müslümanlara karşı bir duruşu olamaz” ifadeleri ile kendini savundu.

Nabeel Kaukab’ın bu konuyu önümüzdeki günlerde yetkili mercilere taşıması olası olarak görünüyor. 
 

Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum