Nijerya'ya uluslararası güç gönderilecek

Nijerya'ya uluslararası güç gönderilecek

24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi'nde Boko Haram'la mücadele için Nijerya'ya uluslararası güç gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Konseyi Başkanı İsmail eş-Şerkavi, Birliğin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Afrika Birliği Zirvesi'ne katılan ülkeler, Barış ve Güvenlik Konseyi'nin konuyla alakalı raporunu dinledikten sonra Boko Haram'la mücadele için Nijerya'ya uluslararası güç gönderilmesine oy birliğiyle karar verdi" dedi.

Şerkavi, Nijerya'ya uluslararası güç gönderilmesi için hazırlıkların tamamlanması amacıyla yakında Kamerun'da bir toplantı daha yapılacağını ardından da müdahale kararı çıkarılması için Birleşmiş Milletler'e başvurulacağını söyledi.

Şerkavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boko Haram'la mücadele için Çad, Nijer, Nijerya ve Kamerun'a 7 bin 500 asker gönderilmesini öngören kararın onaylanacağını belirtmişti.

Dün 40 Afrika ülkesinin devlet başkanının katılımıyla başlayan 24. Afrika Birliği Liderler Zirvesi'nin bugün sona ermesi bekleniyor.

Zirvenin bu yılki "şeref konuğu" İspanya Kralı 6'ncı Felipe olurken, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsveç Başbakanı Stefan Löfven gibi davetlilerin yanı sıra zirveye uluslararası katılımın da yoğun olduğu gözlendi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da zirvenin katılımcıları arasında yer alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.