Nihat Hatipoğlu genç kızları uyardı

Nihat Hatipoğlu genç kızları uyardı

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, genç kızları ve bayanları bu konuda özellikle uyardı...

ATV'de yayınlanan Ramazan özel programında konuşan Nihat Hatipoğlu, genç kızları sosyal medya için uyardı.

Nihat Hatipoğlu, sosyal medyadaki iftiraları paylaşmanın vebali olduğunu, onu paylaşanların iftirayı atanlarla aynı vebali paylaşacaklarını söyledi. Genç kızların da sosyal medyada çok dikkatli olmalarını öğütleyen Hatipoğlu, internete fotoğraflarını yüklememelerini istedi.

ATV'de Ramazan ayı boyunca iftar programında soruları cevaplayan Nihat Hatipoğlu, gençleri sosyal medya için uyardı. Vatan'ın haberine göre Bir genç kızın, sosyal medyada bireyin izni olmadan fotoğrafının paylaşılmasının vebalini sorması üzerine Hatipoğlu, ABD'deki bir örneği anlattı ve dikkatli olunmasını istedi.

İşte Hatipoğlu'nun o sözleri:

"Bu güzel bir soru. Keşke elimizde olsaydı da gösterseydik. ABD'de bir hanımefendinin arkadaşı, hanımefendinin rızasını almadan fotoğrafını çekmiş ve bunu sosyal medyaya yayınlamış. Kız bunu ciddiye alıyor ve bunu görünce intihar ediyor.

"İFTİRALAR HIZLA YAYILIYOR"

Şimdi sosyal medyada maalesef böyle şeyler var. İşte yemek paylaşımı, yalan resimler paylaşılıyor. Adam, bir resim paylaşıyor ve altına, şarlatanın birisi bir şey yazıyor. Bu bir anda yayılıyor ve ilk sahtekar bunu yazıyor, sonrasındaki akılsızlar da bunu paylaşıyor. İş bir namus meselesine, iffet meselesine dönüyor. Amerikalı kız gibi...

"İFTİRAYI ATAN KADAR PAYLAŞANDA..."

Kimi cezalandıracaksınız? İşte bunu ilk paylaşana en ağır cezayı vermek gerekir. Şimdi size sormak istiyorum. O şarlatanın sosyal medyada yaptığını paylaşanlar, o şarlatanın ortağı değiller mi? Hepsi ortak. Onun için sosyal medya denilen bu kuyunun üzerinde son derece dikkatli davranılması gerekir.

GENÇ KIZLARI UYARDI: PAYLAŞMAYIN

Ben genç kızlarımıza söylüyorum. Lütfen resminizi, internette kimseyle paylaşmayın. Özel iletişimde yani kameralı görüşmelerde kimseye resminizi, ailenizin bilgilerini aktarmayın çünkü karşınıza son derece sahtekar şarlatan insanlar çıkabilir. Nasıl iftira atacakları belli olmaz. Son derece dikkatli olmak lazım."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum