Nihat Genç'i zıplatan Said Nursi ve Şerif Mardin yorumu

Nihat Genç'i zıplatan Said Nursi ve Şerif Mardin yorumu

Said Nursi'ye bu kinin niye Nihat kardeş! Öfkeden deliye döndü, sandalya ve masalarla konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Odatv'nin hırçın yazarı Nihat Genç, Bediüzzaman Said Nursi hakkında olumlu ifadeler kullanan Ruşen Çakır ve Şerif Mardin'e hakaretler yağdırdı.

Çok bilmiş edasıyla konuşan ve yazan Nihat Genç, daha FETÖ ile Said Nursi arasındaki farkı bilmezken veya bilerek karıştırırken dünyaca ünlü sosyolog Şerif Mardin ve saygın gazeteci Ruşen Çakır'la kendince hem dalga geçti hem de ağzına ağzına geleni söyledi.

Öfkesine öfke katan Said Nursi yorumu

"Şerif Mardin’in ölümü üzerine öksüz yavruları ne demiş ne yazmış bir bakayım, dedim, önce Ruşen Çakır’ın ölümü üzerine konuşmasına baktım: ‘Şerif Mardin bir devrimci!’, diye söze başladı, daha neler neler" diyen Genç, öfkesine öfke katan bir küpürü şöyle anlattı:

"Konuşması altına da bir muzip okuyucusu Ruşen Çakır’a daha önceleri Saidi Nursi hakkında yazdığı bir gazete kupürünü hatırlatıyor, okuyucumuz neşesini bulsun, yazı aynen şöyle:

Ruşen Çakır: ‘Benim görüşüme göre Saidi Nursi Türkiye’de yüzyıl içerisinde özellikle Cumhuriyet tarihinde en önemli düşünce ve eylem adamıdır. Sadece düşünce olarak değil düşündüklerini hayata geçirmede de çaba göstermiştir. O’nun tam olarak Türkiye’de tanındığını sanmıyorum. Üzerinde önyargılar -her türlü önyargı- var. Halbuki hayatını birazcık yakından inceleme fırsatı bulanlar onun çok renkli bir kişiliğe ve muazzam bir özgürlük tutkunu kişiliğe sahip olduğunu görüyorlar. Ben öyle gözlemledim şahsen. Bu yönü özellikle geri plana itiliyor. Sonra da onun İslami yorumu geliştirdiği Risaleler’in çevresindeki halka-…’ ‘Alıntıyı’ halka- yerinde kesmek zorundayım çünkü kupürün ancak bu kadarı var.

"Bir uçuş insanı olarak Ruşen Çakır! Şerif Mardin devrimciymiş Saidi Nursi de yüzyılın filozofuymuş. Himmeti bol mu buldunuz, Allah da sizi Saidi Nursi filozofundan yapsın. Ey cahil Türk evladı niye anlamak istemiyor Ruşen Çakır’ı üzüyorsun!"

Genç, saçma-sapan iddialarda bulundu

Yazısında cansız varlıklarla olan konuşmalarına yer veren Genç, kendince Ruşen Çakır'ı da onlara benzetmeye çalıştı, Said Nursi hakkında saçma-sapan iddialarda bulundu.

Ruşen Çakır'ın dün Risale Haber'de de yer alan Şerif Mardin-Said Nursi yorumlarına gelen Genç, "Ruşen Çakır, sitesinde videoya almış, elinde akıllı telefonu, Şerif Mardin’in ölümü üzerine hüzünlü bir konuşma yapıyor, insanlığı, çağımızı, Türkiye’yi, cumhuriyet’i, laikleri, herkesi topa tutuyor, hesap soruyor: ‘Saidi Nursiyi anlamadılar, bu cemaati anlamadılar, daha doğrusu anlamak istemediler!’ Peki kim anlamış? Dünyanın fikir mimarı Şerif Mardin ve talebesi olarak kendisi" dedi.

rusen_cakir_b.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum