NFT tasarlayıp satmak günah mı?

NFT tasarlayıp satmak günah mı?

Ben NFT ticareti yapıyorum. Bazı projelerin NFT’leri oluyor ve özellik olarak elinde o NFT’yi tuttukça sana para gönderiyor. Bu işle uğraşmak günah mı?

“NFT, aslında bir kripto para birimidir. Fakat bu tanımda söz konusu para, bildiğimiz tanımların dışında değerli olan herhangi bir varlık olabilir. Yani NFT, bir değere sahip olan ve tahsil edilebilen dijital bir varlıktır. NFT sayılabilecek varlıklar; herhangi bir sanat eseri, video, tweet, bir internet sayfası, görseller, sosyal medyada oluşturduğunuz hikâyeler ve daha pek çoğu olabilir. Tüm bu dijital varlıklar, gerekli şartları sağladıklarında birer NFT olma özelliği taşıyabilir.”

Bu tarife göre NFT para olduğunda bunu, ancak piyasa değeri üzerinden peşin alıp satmak caiz olur. NFT mal olduğunda, rayiç bedel üzerinden peşin ve vadeli satılabilir, ancak ya malın bedeli veya mal peşin ödenecektir.

Ayrıca, NFT sayılabilecek varlıkların, İslam inancına, hükümlerine ve ahlakına uygun olması gerekir; uygun değilse yapmak da alıp satmak da caiz olmaz, günahtır, kazanılan da haram olur.

Sorularla İslamiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.