28 Şubat'ta Doğan imzası vardı

28 Şubat'ta Doğan imzası vardı

Çiller'in 1995-99 yılları arasında başdanışmanı olan Hüseyin Kocabıyık, Balyoz darbe planını hazırlayan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 28 Şubat sürecinde hazırlanan birçok andıcın altında imzası bulunduğunu söyledi.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in 1995-99 yılları arasındaki başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık, TRT Haber'de yayınlanan Kozmik Oda programında postmodern darbe dönemi olarak bilinen 28 Şubat süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazeteci Rıdvan Memi'nin sorularını cevaplayan Kocabıyık, Balyoz darbe planını hazırlayan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 28 Şubat sürecinde birçok andıçın altında imzası bulunduğunu söyledi. Kocabıyık, o dönemki Batı Çalışma Grubunun temelinde Doğan'ın 'zekâsının' yattığını ifade etti.

Doğan'ı "Yeteneklerini ve enerjisini darbe gibi işlere harcadı" diye eleştiren Kocabıyık, "28 Şubat'ın her aşamasında ben Doğan'ı gördüm. Ama Çetin Doğan hiç konuşulmadı" şeklinde konuştu. Kocabıyık programda, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yılmaz'a Budapeşte de atılan yumruğun arkasında istihbarat olduğu iddiasında bulunan Kocabıyık, "Devlet içinde Mehmet Eymür'den Mehmet Ağar'a Mesut Bey ile kavgalı olan insanlar vardı. Muhtemelen o organizasyon yönlendirildi" dedi
Timetürk