Said Nursi Yeşilay'ın kurucularından

Said Nursi Yeşilay'ın kurucularından

Yeşilay'ın kuruluşunu anlatan Yeşilay Genel Başkan Muharrem Balcı, Said Nursi'nin de cemiyetin kurucuları arasında olduğunu söyledi

RisaleHaber-Haber Merkezi

Dünya Bülteni'ne konuşan Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı, Yeşilay'ın kuruluşunu şöyle anlattı: "Kurucuları arasında dönemin neredeyse tüm vatansever aydınları var. Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman, Şeyhülislam İbrahim Haydarizade, Eşref Edip, Bediüzzaman Said Nursi kurucular arasında."

muharrem_balci_haberici.jpg

Konuyla ilgili Balcı, şunları kaydetti: "Türkiye Yeşilay Cemiyeti 1920’de İngilizlerin İstanbul’u işgal ettiklerinde, direnişi kırmak için, gemilerle limana getirilerek bedava içki dağıtılmasına karşı mücadele için kurulmuş bir dernek. Kurucuları arasında dönemin neredeyse tüm vatansever aydınları var. Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman, Şeyhülislam İbrahim Haydarizade, Eşref Edip, Bediüzzaman Said Nursi kurucular arasında. Padişah’tan alınan izinle kurulmuş. Kurulduğu dönemde alkole karşı mücadele vermiş, sonrasında da tüm bağımlılık yapan maddelerin kullanımına karşı mücadele vermektedir. Son yıllarda TV ve İnternet bağımlılığını da kapsamına alan bir çalışma ile sigara, alkol, kumar, fuhuş, uyuşturucu gibi bağımlılıklarla mücadele etmektedir."