Suriye'de bir ayda bin PKK'lıya tutuklama

Suriye'de bir ayda bin PKK'lıya tutuklama

PKK'nın faaliyetlerini yakın takibe alan Suriye, terör örgütünün finansman kaynaklarını kesmeye yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Suriye güvenlik güçleri tarafından, son bir ayda ülkenin çeşitli kentlerinde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 1000 kişinin tutuklandığı bildirildi. Tutuklananların, 'terör örgütü üyesi olmak', 'haraç toplamak' ve 'Suriye topraklarını bölerek ayrı devlet kurma girişiminde bulunmak'tan dolayı 10 ile 15 yıl arasında değişen ağır hapis cezasıyla yargılanacakları kaydedildi. Şam, yurtdışındaki Suriye uyruklu 287 terör örgütü mensubunun da yakalanarak, iade edilmelerine yönelik Avrupa ve komşu ülkeler nezdinde girişim başlattı.

Suriye'de 1000 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonları doğrulayan terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından Murat Karayılan'ın, terör örgütünün yayın organına yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Suriye'nin örgütümüze karşı ortak bir konsept ile hareket ettiklerini görüyoruz. Bu uygulama karşısında sessiz kalmayacağız." diyerek Suriye'yi tehdit ettiği belirtildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK'ya karşı işbirliğinde tam mutabakat halinde olduğunu vurgulamıştı. Her iki ülkede yargılanıp mahkum edilen PKK'lı teröristlerin cezalarının infazına kendi ülkelerinde devam edilmesi için karşılıklı mahkum iadesini hükme bağlayan anlaşma ise geçtiğimiz günlerde onaylanmıştı.
Zaman