Said Nursi, filmi için bana teşekkür etti

Said Nursi, filmi için bana teşekkür etti

Said-i Nursi’nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminin yönetmeni Tanrısever, HaberTürk TV’de konuştu

Risale Haber-Haber Merkezi

Said-i Nursi’nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminin yapımcı, yönetmen ve senaristi Mehmet Tanrısever, HaberTürk TV’deki Hayatın İçinden programında Ceren Akdağ Şahin’e konuştu.

Programda daha piyasaya çıkmadan tartışılan filmi hakkında bilgiler veren Tanrısever, filmi yapmaya nasıl karar verdiğini anlatırken de ilginç bir anekdot aktardı. Tanrısever şunları söyledi:

“Üstad Bediüzzaman’ın hayatını 80’li yıllarda okumuştum. O yıllarda çok hayran oldum hayatına, cesaretine, mertliğine, dürüstlüğüne... Sonra 90’lı yıllarda, Minyeli Abdullah dönemlerinde, talebeleri söylemişti ‘çekin’ diye. O zamanlar, üstad rüyasında senarist arkadaşa göründü ve izin vermedi, ‘Zamanı değil, beni tanımıyorsun’ dedi.

“İKİNCİ RÜYADA TEŞEKKÜR ETTİ”

Aradan geçen bu 20 senede benim elime birkaç senaryo geldi Üstadla ilgili. Ben gelenlere diyordum işte ‘Üstad size izin vermez, manevi âlemde size kızar. Bakın bize izin vermedi’ diye. Netice olarak biz üç arkadaş toplandık. Dedik yine böyle bir engel çıkarsa yapmayız filmi. Senaryoyu yazdıktan sonra, böyle bir sevinçle Üstadın bize teşekkürünü gördük. Rüyamda gelip sarıldı bana. İster inanın ister inanmayın böyle yaptım ben.”