Hacılara her gün sıcak yemek

Hacılara her gün sıcak yemek

Diyanet, hac organizasyonu kapsamında Mekke ve Medine'ye gelen hacılara, her gün sıcak yemek ikram ediyor. Büyük mutfaklarda pişirilen Türk yemekleri, ısıtmalı araçlarla otellere taşınarak, hacıların sıcak yemek yemesi sağlanıyor.

Medine Ayniyat Ekip Başkanı Enver Şahinaslan, basın mensuplarını yemek hizmetleri konusunda bilgilendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Ayniyat Ekibi tarafından Mekke ve Medine'de kurulan merkezlerde yemek hizmeti verildiğini kaydeden Şahinaslan, bu hizmetlerin toplam 780 Diyanet görevlisince yerine getirildiğini anlattı.

-60 BİN HACIYA SICAK YEMEK-

Şahinaslan, hacıların bir kısmının hac öncesi bir kısmının ise hac sonrası Medine'ye geldiklerine dikkati çekerek, buradaki otellerde kalan hacılara her gün sıcak yemek pişirildiğini bildirdi.

Hacıların yaklaşık 10 bininin 5 yıldızlı otellerde kalarak, yemek hizmetini bu otellerden aldığını kaydeden Şahinaslan, Diyanetle gelen 60 bin hacının yemek hizmetinin kendi personelleri tarafından karşılandığını anlattı.

Şahinaslan, Mekke'de 550, Medine'de ise 230 görevli tarafından yemeklerin pişirilerek hacılara dağıtıldığını kaydetti.

-TÜRK MUTFAĞI-

Sabah kahvaltıda sıcak çorba ikram eden Ayniyat görevlileri, akşam yemeklerinde ise en az 3 çeşit sıcak yemek veriyor.

Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB yetkililerince oluşturulan komisyon tarafından yemek mönüsünün oluşturulduğunu bildiren Şahinaslan, hangi yemeklerin pişirileceğinin diyetisyenler nezaretinde tespit edildiğini belirtti.

Türkiye'den getirilen görevli aşçılar tarafından yemeklerin pişirildiğine dikkati çeken Şahinaslan, bazı hacıların yaprak sarması, tarhana çorbası gibi taleplerinin de kendilerine iletildiğini söyledi.

-ARAFAT'TA 100 BİN KİŞİYE YEMEK-

Enver Şahinaslan, arefe gününden bir gün önce Arafat'a çıkarak geceyi burada geçiren 100 bin Türk hacı adayına da sıcak yemek ikram edildiğini anımsattı.

Yemeklerin büyük mutfaklarda usta aşçılar tarafından pişirildiğini belirten Şahinaslan, yemeklerin 65 dereceye kadar ısıtmalı araçlarla hacıların kaldığı otellere dağıtıldığını, böylece hacılara sıcak yemek imkanı sağlandığını bildirdi.

Şahinaslan, Kurban Bayramında İslam Bankası tarafından kestirilen kurban etlerinden yemek pişirilerek hacılara ikram edildiğini de sözlerine ekledi.
Zaman