Ergenekon'un avukatları 'JİTEM' adıyla haraç almış

Ergenekon'un avukatları 'JİTEM' adıyla haraç almış

İstanbul'da bazı kişilerden tehditle haraç aldıkları öne sürülen ve aralarında bir astsubay ile 'Ergenekon' davasının avukatlarından 2 kişinin de bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütünün, MİT ve JİTEM isimlerini kullanarak insanlar üzerinde baskı yaptıkları belirtildi. Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince, dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 19 şüpheli, adliyenin nezaretine alındı. Alınan bilgiye göre, birinci 'Ergenekon' davası ile 'Balyoz planı iddiaları' soruşturması şüphelilerinden bazılarının avukatlığını yaptığı belirtilen Ö.D. ile görevli bir astsubayın da aralarında bulunduğu şahısların, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz'dan da tehditle para istedikleri kaydedilmişti. Şüphelilerin, özellikle işadamlarını hedef aldıkları ve bir işadamını da fidye için kaçırdıkları belirtildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütünün tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu suç örgütünün bir ilgileri olmadığı halde MİT ve JİTEM ismini kullanarak insanlar üzerinde baskı oluşturduğu ve silahlı gasp, gasp amaçlı silahlı tehdit etme, işyeri basma, tahsilat amaçlı hürriyeti tahdit eylemlerini gerçekleştirdikleri ifade edildi. Suç örgütünün tarihi eser ve tehlikeli madde ticareti yaptıklarının da belirlendiği bildirildi.

Suç örgütü üyelerinin, 2008 yılının nisan ayında, Şişli'de bir kişinin yağmalanması, mayıs ayında Tuzla'da bir kişinin yağma amaçlı olarak silah zoru ile kaçırılması, hürriyetinin ihlal edilmesi ve alıkonulması, kasım ayında Beyoğlu'nda bir iş yeri sahibinin yağma amacıyla tehdit edilmesi ve eylül ayında bir kişinin yağmalanması, 2009 yılının şubat ayında da bir kişinin yağmalanması olaylarını gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 19 kişi, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Zaman