NT'de Kur'an-ı Kerim hayır için askıya bırakılıyor

NT'de Kur'an-ı Kerim hayır için askıya bırakılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılı ''Kur'an Yılı'' ilan etmesi, kitap satışı yapan NT Mağazaları'nı harekete geçirdi

Kazım Canlan'ın haberi:
 
Üç ayların da girmesini fırsat bilen NT Kitap Satış Mağazası, Türkiye genelinde yaklaşık 100'e yakın satış noktasında 'Askıda Kur'an' kampanyası başlattı.
Bu kampanyayı başlatmalarındaki amacın 'herkes okusun diye' yaptıklarını söyleyen NT yetkilileri, kampanya ile birlikte ahilikte var olan 'yardımlaşma' kültürünü hayata geçirmeyi hedeflediklerini aktardılar.

'Herkes Okusun Diye' kampanyasına göre NT mağazalarından alışveriş yapan müşteriler, yardımlaşma kampanyasına katkıda bulunmak için iki adet Kur'an-ı Kerim satın aldıklarında, bunun bir tanesini Kur'an almak isteyen, ancak imkanı olmayanlar için rafta bırakıyorlar. Ahilikte askıda bırakma olarak adlandırılan bu yardımlaşma faaliyetinde; müşteriler satın aldıkları Kur'an-ı Kerim'le mağazadan ayrılırken, imkanı olmayanlar da onların bıraktığı Mukaddes Kitaba sahip olabiliyor.

''ÇOK SAYIDA KUR'AN SATIN ALANLAR DA OLUYOR''

Söz konusu kampanyada sadece bizzat mağazadan alışveriş yapmak da gerekmiyor. Telefonla ya da internet üzerinden de Kur'an satın alarak bağışta bulunulabiliniyor. Bu şekilde çok sayıda Kur'an bağışı yapıldığı dile getirildi. Askıda Kur'an kampanyasında Diyanet'le işbirliğine gidilerek, tespit edilen camilere de Yüce Kitap ulaştırılıyor.

''KUR'AN BIRAKANLAR, ALANDAN DUA İSTİYOR''

Askıdaki Kur'an-ı Kerim'lerin içinde iliştirilmiş notlar göze çarpıyor. Bazı notlarda Kur'an bağışında bulunan hayırsever müşteriler, bunları alan kişilerden dua talebinde bulunuyor. Bırakılan bir notta, anne ve babasının isimlerini veren bir müşteri, Kur'an'ı raftan parasız alacak kişiler, 'Kur'anı oku hem de anne ve babama bol bol dua et' notunu düşmüş.

''ÜNLÜLER DE BAĞIŞTA BULUNDU''

Kampanya hakkında bilgi veren Ankara Kızılay NT Şube Müdür Yardımcısı Ömer Değirmenci, amacın Kur'an-ı Kerim'in okunmasını sağlamak olduğunu belirterek; "İnsanlar şubelerimize gelerek Kur'an satın alıyorlar ve satın aldıkları Kur'an'ları ihtiyaç sahiplerine vermek üzere mağazalarımızda bırakıyorlar. Bizler de Diyanet ile işbirliği yaptık ve cami imamları aracılığıyla bu Kur'an-ı Kerim'leri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz." dedi.

Bağışta bulunan ünlüler, isimlerinin açıklanmasını istemediği için isim vermeyen Değirmenci, bu kampanyanın bir hayır yarışı olmasından ötürü şu ana kadar ne kadar bağış yapıldığı ve bundan kaç kişinin faydalandığı konusunda da bilgi vermemeyi uygun gördüğünü dile getirdi.

Kampanyaya ilginin yoğun olduğunu ifade eden Değirmenci, Kur'an-ı Kerim bilen veya bilmeyen herkesin bu kampanyaya katıldığını, hatta bazı ünlülerin Kur'an-ı Kerim alarak kampanya destek verdiğini söyledi.

Ayrıca, Değirmenci, Diyanet'in 2010'u Kur'an Yılı ilan etmesinin, onlar için tevafuk olduğunu ve bu vesileyle toplumun bu kampanyaya daha fazla sahip çıkmasını istediklerini belirtti.