Adli Tıp raporları İsrail'in iddialarını çürütüyor

Adli Tıp raporları İsrail'in iddialarını çürütüyor

MAZLUMDER, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı baskın sonrası şehit olan yardım gönüllülerinin otopsi sonuçlarını açıkladı

Hüseyin Aydın'ın haberi:

İnsan Hakları Ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı kanlı baskın sonrası şehit olan yardım gönüllülerinin otopsi sonuçlarını açıkladı. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan otopsi sonuçlarına göre askerlerin, gönüllülerin çoğuna tepeden ateş ettiği tespit edildi. Öte yandan gönüllülerin cesetlerinin Türkiye'ye getirilmeden önce yıkandığı ve cesetlerde az miktarda alkol maddesi bulunduğu raporlara yansıdı.

MAZLUMDER, şehitlerin otopsi sonuçlarını açıklamak için İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Gökdemir, Avukat Yasin Dıvrak, Avukat Selçuk Kar, Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez katıldı.

Otopsi sonuçları açıklanmadan önce saldırı hakkında Ulusal ve Uluslararası düzeyde yürütülen soruşturmada gelinen son nokta hakkında bilgi verildi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan otopsi sonuçları, derneğin avukatı Yasin Dıvrak tarafından açıklandı. Dıvrak'ın iddiasına göre açıklanan rapor, İsrail'in kanlı baskını sonrası kamuoyuna haklılığını ispatlamak için ortaya attığı iddiaları çürütüyor. Ölümlerin tamamının ateşli silah yaralanmaları sonucunda meydana geldiğini belirten Dıvrak, "Buradaki ölümlerde birçoğunda kafatası kemiği kırığı, iç organlarının parçalanması şeklinde iç kanama veya beyin kanaması sonucu meydana geldiği Adli Tıp raporları ile tespit edilmiştir. Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi yaptığı incelemede bütün cesetlerin yıkandığı dolayısıyla cesetler üzerinde herhangi bir kimyasal maddenin elde edilemediği ayrıca barut izi gibi maddenin elde edilemediğini tespit edilmiştir. İsrail tarafından şehitlerin cenazesinin neden yıkandığı bir soru işaretidir. Raporlarda cesetlerin yıkanmış olması tüm elbiselerin kirli ve kanlı olması nedeniyle atış mesafesine dönük bir tespit yapılamamıştır. Tüm şehitlerin vücudunda az miktarda alkol tespit edilmiştir. Bunların şehitler öldükten sonra vücutlarına verilebileceği yönünde bilgiler ve bulgular mevcuttur. Kullanılan silahların çok kuvvetli olması sebebiyle mermilerin birçoğu vücudu delerek çıkmıştır. Vücudun kafatasından çıkıp omur iliğe girip omur ilikten çıkıp iç organları parçalayarak vücudu terk eden mermiler mevcuttur. Buradaki ateşlerin tamamı otomatik ve yarı otomatik silahlarla yapılmıştır." diye konuştu.

İBRAHİM BİLGEN'İN BEYNİNDE İLGİNÇ BİR MERMİ TESPİT EDİLDİ

Yardım gönüllülerinden İbrahim Bilgen'in beyninden çok ilginç bir mermi tespit edildiğini dile getiren Dıvrak, "Bir torbaya konulmuş saçma tanelerinden oluşan bir mermi çeşidi tespit edilmiştir. Bu mermi otopsiyi yapan doktorların hayretle karşıladığı mermiydi. Bugüne kadar hiç karşılaşmadıkları bir mermiydi. İbrahim Bilgen'in beyninde tespit edildi. Raporlarda daha önce de basına yansıyan Furkan ile ilgili yüzüne yakın mesafeden ateş edildiği tespit edildi. Mermilerin giriş çıkış noktalarına baktığınızda yakın mesafeden ateş edildiği gözlenmektedir.

İsrail'in bugüne kadar bir savunması vardı 'İnsanlar önce bana saldırdı biz de ateş ettik' diye savunması vardı. Adli Tıp raporları bunu çürütmüştür. Ateşlerin birçoğu tepeden aşağı doğru kafatasından girip vücudun iç organlarına doğru yapılmıştır. Helikopterlerden aşağı doğru ateş edildiği tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.