Cihanerin çözümü şiddetmiş!

Cihanerin çözümü şiddetmiş!

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tahliye edildikten sonra gittiği ablasının evinin önünde yaptığı açıklamada, ilginç tespitlerde bulundu 'Aksi halde bunun çözümü şiddettir' dedi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tahliye edildikten sonra gittiği ablasının evinin önünde yaptığı açıklamada, "Yaşanan süreç insanlara ne kadar sıkıntı  da yaşatsa gene çözümü hukuk içersinde aramalıdır. Aksine çözüm yolu sokaktır, şiddettir." dedi.

İlhan Cihaner en kısa zamanda görevinin başına döneceğini belirterek, bu süreç öncesinde görevi neyse aynı şekilde devam edeceğini söyledi. Bugünkü tahliye kararını şaşkınlıkla karşılamadığını ifade eden Cihaner, "Hiç yaşanmaması gereken bir süreçti. Karar şaşırtan bir karar olmadı." şeklinde konuştu.

Tutuklanma gerekçelerin tam oluşmadığı yönündeki değerlendirmeler için ise Cihaner, "Doğrudan bir tutuklama yapılması baştan hukuksuzluktu. O açıdan diğer esastan konulara hiç girmeye gerek yok. Şu an Yargıtay 11. Ceza Dairesi konuyu takip ediyor." yorumunu yaptı.

Cihaner son olarak hukuka ve yargısal sürece saygılı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Yaşanan süreç insanlara ne kadar sıkıntı da yaşatsa gene çözümü hukuk içersinde aramalıdır. Aksine çözüm yolu sokaktır, şiddettir." ifadelerini kullandı.
Cihan