Alman huzurevinde Regaib kandili programı

Alman huzurevinde Regaib kandili programı

Artık Almanya'da bulunan huzurevlerinde de kandil programları düzenleniyor

Ziver Ermiş'in haberi:

Almanya'nın Köln kentinde Türklerin yoğun yaşadığı Mülheim semtindeki SBK Huzurevi'nde düzenlenen Regaib Kandili programı Türk ve Alman yaşlılara duygulu anlar yaşattı.

Almanya'nın Köln kentinde, belediyeye bağlı huzurevinde kandil programı düzenlendi. SBK Huzurevi'nde pedagog Yaylagül Gönen'in organize ettiği Regaib Kandili programı Türk yaşlılara duygulu anlar yaşattı. Alman yaşlıların da izlediği programda Chorweiler DİTİB Camii din görevlisi Halim Algan, aralarında "Anne babalarınız yanlarınızda yaşlanırsa onlara öf bile demeyim" mealindeki ayetin de bulunduğu aşirler ve meallerini okudu. Regaib programında Türk derneklerine mensup kadın grupları da yaşlıları yalnız bırakmadı. Programda Alman yaşlılara, peygamberimizi temsil eden kırmızı güller dağıtıldı. Programı ilgiyle izleyen, verilen ikramlardan tadan Alman yaşlılar, kendilerine kırmızı güllerin de hediye edilmesiyle duygulu anlar yaşadı. Programda Regaib Kandili'in anlamının yanı sıra çeşitli şiirler okundu, duygu ve düşünceler dile getirildi.

Pedagog Yaylagül Gönen, huzurevinde Türk yaşlılar için ayrılan katta 12 kişini bulunduğu bilgisini verdi. Genelde Almancası yetersiz yaşlıların burada kaldıklarını belirten Gönen, huzurevinde bu yüzden Türk personel istihdam edildiğini dile getirdi. Gönen, "Burda kalan Alman yaşlılar, kendi kültürel ve dini günlerini kutladığı için Türk yaşlılarımız kendilerini rahat hissetmiyordu. Biz Türk yaşlılara ev ortamını sunmak, dini etkinlik ve kutlama imkanlarını sunmak için bayram ve özel günlerde programlar düzenlemeye başladık." dedi.