Said Nursi diyen doçente böyle iftira atmışlar

Said Nursi diyen doçente böyle iftira atmışlar

Prof. Akgündüz, İstanbul üniversitesine naklinin nasıl engellendiğini açıkladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Ahmet Akgündüz, İstanbul Hukuk Fakültesine naklinin Bediüzzaman ile ilgili bir konferansının nasıl çarpıtılarak engellendiğini açıkladı.

"Maalesef ben de bir hukuk profesörüyüm. Ama bu durum yargıdaki pis kokuları hissetmeme engel değil" diyen Akgündüz, yargı canibinden "burnuna gelen pis kokular"dan bazılarını Vakit gazetesindeki köşesine taşıdı.

Bunlardan birinin de bizzat yaşadığı bir olay olduğunu belirten Akgündüz, "1989 yılında Ankara Kocatepe Camiinde Bilinmeyen Bir Dahi; Bediüzzaman Said Nursi isimli bir konferans verdim. Konferansımda Bediüzzzaman’ın asla Cumhuriyet düşmanı olmadığını ve hatta Cumhuriyetten önce yaşanmış bir olayı hatırlatarak onun dindar bir cumhuriyeti istediğini anlattım. Hürriyet gazetesi, İstanbul Hukuk Fakültesine nakil için uğraştığım günlerde, ‘Nurcu doçent Cumhuriyet zındık rejimidir’ diye haber yaptı. Bu yalan haber benim hayatımı değiştirdi. Neyse ki 13 yıl sonra Yargıtay’ın da tasdikiyle 17.000 TL’lik tazminatla dava kapandı. 1 tek oyla davayı kazandığımı hâlâ unutamıyorum. Bu para avukat parası bile olamazdı; zaten avukatım da para almadı" dedi.

BUNUN TEK YOLU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN KABUL EDİLMESİDİR

Adalet sisteminin yüksek noktalarda çok tehlikeli bir sistem içinde ve âdil olmayan ellerde olduğuna dikkat çeken Akgündüz, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bunun tek yolu Anayasa değişikliklerinin kabul edilmesidir. Anayasa Mahkemesi üyeleri umarım önlerine gelen talebi hukuk kurallarına göre hallederler ve şeklen değerlendirip kendilerini yasama organı yerine koymazlar. Eğer yaparlarsa, iki şey yapılmalıdır; Ya Cumhurbaşkanı devreye girerek atayan makam olarak yetkisine tecavüz eden üyeleri görevden almalıdır ya da bunların suiistimalleri emekli olduktan sonra kendilerinden kanun önünde sorulmalıdır. Kimsenin Türkiye’yi oligarşik bir rejime götürme hakkı yoktur."

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ