Yunanistan: İsrail terörist bir ülke

Yunanistan: İsrail terörist bir ülke

İsrail güçlerinin, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere saldırıda bulunması, Atina'da düzenlenecek büyük bir gösteriyle protesto edilecek.

Hasan Hacı'nın haberi

Yunanistan organizasyon heyetinin öncülerinden Maistros Yanis, "İsrail'in terörist bir ülke" olduğunu ileri sürdü.

"Gazze için bir gemi" kampanyasının Yunanistan organizasyon heyetinin öncülerinden Maistros Yanis, Cihan'a son gelişmleri değerlendirdi. Maistros, Dışişleri Bakan Vekili Druças'ın İsrail Büyükelçisi'ni dışişleri bakanlığına çağırdığı bilgisini verdi. Maistros, İsrail tarafından yapılan saldırıyı insanlık dışı bulduğunu ifade etti. İsrail'i protesto etmek için hazırlık yaptıklarını söyleyen Maistros şöyle konuştu: "Bugün akşam 19:00'da Atina'daki İsrail Büyükelçiliği önünde büyük bir gösteri düzenleyeceğiz. Sabah saatlerinden itibaren Yunan halkına çağrıda bulunuyoruz. Katılımın çok büyük olacağını düşünüyoruz." dedi.

Maistros açıklamalarını şöyle sürdürdü: "İsrail'in uluslararası sularda yaptığı bir korsanlıktır. İsrail, terörist bir ülkedir. Gerçek mermilerle insani yardım taşıyan filoya saldırmıştır." İsrail ve Yunan hükümetinden taleplerde de bulunan Maistros, bunları şöyle sıraladı: "Rehineler derhal serbest bırakılsın. Gemiler derhal serbest bırakılsın. Yunanistan ve İsrail arasında yapılmakta olan ortak askeri tatbikat acilen durdurulsun.

Yunanistan ve İsrail'in ortak askeri tatbikatı, 25 Mayıs'ta başlamıştı. ''Minoas 2010'' adını taşıyan tatbikat, 3 Haziranda son bulacak. İki ülkenin askeri işbirliği çerçevesinde eğitim amacı taşıyan tatbikat Ege, İyon Denizi ve ana karada icra ediliyor.

Gazze'ye yardım götüren 2 Yunan gemisinde, Yunan, İsveç, Tunus ve Mısırlı toplam 43 yolcu bulunuyordu. MAVİ MARMARA gemisinde ise Plionis Dimitrios ve Hacıstefanu Aristidis Kiriakos adlı 2 Yunan uyruklu yolcu bulunuyordu. MAVİ MARMARA'da bulunan bu Yunan yolculardan birinin ağır yaralandığı gelen bilgiler arasında.