Adıyaman'da bulvara Bediüzzaman adı verildi

Adıyaman'da bulvara Bediüzzaman adı verildi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinin ana girişi olan bulvara Bediüzzaman Bulvarı adı verildi.

Mustafa Aloğlu'nun haberi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinin ana girişi olan bulvara Bediüzzaman Bulvarı adı verildi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye meclisi olarak tarihi bir karar aldıklarını belirtti.

Başkan Bora şu açıklamada bulundu:

''İlçemizin Çelikhan – Malatya – Adıyaman yolu kavşağından yeni yapılan Çelikhan – Malatya yolu girişine kadar olan cadde isminin Bediüzzaman Bulvarı, İlçe mezarlığı ile üçgen park arasındaki caddeye Eski belediye başkanlarından Hasan Gündoğar caddesi, üçgen park ile Cumhuriyet Meydanı arasında bulunan Hükümet caddesi isminin Mehmet Akif Ersoy caddesi, Cevizli Caddesinin adı Selahattin-i Eyübi, orman yolu ile yeni Malatya yolu arasındaki caddenin isminin Malatya caddesi ile İlçemizin güneyinden geçen Süleyman Demirel caddesi isminin Mahmut Şahin caddesi olarak isimlendirilmesine karar verdik.''dedi.

Çelikhan halkının hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak cadde adlarını verdiklerini belirten başkan Bora,verdiğimiz isimlerin halk tarafından olumlu karşılanması bizleri sevindirmiştir.

celikhan_bulvar_haberici.jpg

BEDİÜZZAMAN ÖZGÜRLÜK TİMSALİ OLDUĞU İÇİN...

Ayrıca, Bediüzzaman Bulvarıyla ilgili de konuşan Bora, "Malatya Adıyaman kavşağından yeni yapılan ve Pınarbaşı yol ayrımına kadar olan yola Bediüzzaman Bulvarı adını verdik. Bediüzzaman özgürlük timsali olduğu için bulvara ismini verdik. Belediye meclisi tarihi bir karar aldı. Ayrıca orman yoluyla yeni Malatya yolu arasındaki caddeye, Malatya Caddesi' adı verdik. Pınarbaşı yol ayrımından Üçgen Park'a kadar uzanan caddenin adı da Hasan Gündoğar oldu'' dedi.

www.celikhannet.com