Eğitimciler de Milli Güvenlik dersine karşı

Eğitimciler de Milli Güvenlik dersine karşı

Liselerde gösterilen ve emekli ve muvazzaf subay öğretmenlerin girdiği milli güvenlik derslerine hukukçuların ardından eğitimciler de tepki gösterdi.

Özgür Eğitim-Sen, okulların kışla olmadığını belirterek, "Okullarda subay görmek istemiyoruz, bu dersler kaldırılsın." açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay'ın emriyle milli güvenlik derslerine giren askerlerin 40'tan fazla ilde öğretmen, öğrenci ve okulları fişlediği ortaya çıkmıştı.

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, eğitim sistemimizde defalarca müfredata yönelik, değişiklikler olduğu halde, 1926'dan beri okutulan milli güvenlik dersine bir türlü dokunulamadığını belirterek, "Bu zamana kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dokunulamıyor olması bir dayatmanın varlığını gösteriyor. Asker her konuya olduğu gibi eğitim kurumlarına da müdahale ediyor. Okullara kışla işlevi yüklemek istiyor." diye konuştu. Milli güvenlik adı altında subaylar tarafından okutulan derste bu amaca hizmet edildiğine dikkat çeken Yusuf Tanrıverdi, eğitim pedagojisi olmayan muvazzaf subayların okullardaki bulunuş amaçlarının hiç de masum gözükmediğini ve öğretmenlere yönelik fişlemeler ve çocuklara yönelik endokrinasyon ve baskıların bunu gösterdiğini vurguladı. Milli güvenlik dersine giren subayların sınıflarda günlük siyasi konuları işlediğini dile getiren Tanrıverdi şöyle konuştu: "Askerlerin çocuklarımıza ideoloji aşılamak gibi bir sorumluluğu ve görevi yoktur. Bakanlık okullarda patron olduğunu göstermek zorundadır. Bütünüyle olumsuzluklar üreten bu dersi artık kaldırmalıdır. Okullar kışla olmaktan çıkartılmalıdır."

Zaman