Said Nursi'yi göklere çıkardı, İnönü'yü yere serdi!

Said Nursi'yi göklere çıkardı, İnönü'yü yere serdi!

Başbakan Erdoğan'ın İnönü'yü Hitler'e benzetmesi yine Said Nursi'yi gündeme getirdi

RisaleHaber-Haber Merkezi

Başbakan Erdoğan'ın İnönü'yü Hitler'e benzetmesi yine Said Nursi'yi gündeme getirdi. Milliyet internet sitesindeki blog sayfasında Başbakan'ın Said Nursi'yi göklere çıkarmasına karşılık İnönü'yü yerlere serdiği eleştirisinde bulunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hitler” benzetmesi yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yanıtı, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü Hitlere benzeterek verdi.

blog_milliyet.jpg

Bugünkü gazetelerin manşetinde yer alan sözler, internette de yoğun bir tartışmaya neden oldu. Milliyet'in internet sitesindeki blog sayfasında yer alan bir yorum Said Nursi hazımsızlığını bir kez daha gösterdi.

Konuyla ilgisi olmadığı halde Said Nursi'nin isminin zikredildiği yorumda, "Said-i Nursi'siz Türkiye'nin maneviyatsız kalacağını söylerek, göklere çıkaran başbakan, ömrü savaş meydanlarında geçmiş, Cumhuriyetin kurulmasında büyük emeği olmuş, Türkiye Cumhuriyetini İkinci Dünya Savaşına sokmamış, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü faşişt Hitler'e benzeterek yerlere sermiştir. Şeyhlerin, mollaların dizlerinin dibinden ayrılmayanların, Cumhuriyet düşmanı Said-i Nursi'leri göklere çıkarıp, İsmet İnönü'yü Hitler'e benzeterek aşağılamasını bir vatandaş olarak kınıyorum" görüşlerine yer verildi.