Almanya'da Müslüman nüfus artıyor

Almanya'da Müslüman nüfus artıyor

Almanya İslam Arşivi’nin verilerine göre Alman vatandaşı Müslümanların sayısı artıyor. Gelişmede Türk kökenli göçmenler önemli rol oynuyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Almanya İslam Arşivi’nin verilerine göre Alman vatandaşı Müslümanların sayısı artıyor. Gelişmede Türk kökenli göçmenler önemli rol oynuyor.

Vakit gazetesinde yer alan habere göre, Almanya'nın başkenti Berlin'de 1927 yılında kurulan ve günümüzde merkezi Soest kentinde bulunan Almanya İslam Arşivi’nin Direktörü Salim Abdullah, konuyla ilgili "Tagesspiegel" gazetesine açıklamalarda bulundu. Salim Abdullah, Almanya'da 2006-2007 yıllarında Müslümanların sayısının 200 bin arttığını, bu artışın göçten ve doğum fazlalığından kaynaklandığını söyledi.

Merkezin verilerine göre Almanya'da 2007 yılında 63 bin Müslüman çocuk doğdu. Artış sonucunda Almanya’daki Müslümanların 2006 yılında 3 milyon 294 bin olan sayısı 2007 yılında 3 milyon 508 bine çıktı.

Alman vatandaşı Müslümanların sayısı da bu gelişmeye paralel olarak artış gösterdi. Alman vatandaşlığına geçen 35 bin kişiyle en büyük grubu Türklerin oluşturduğunu ifade eden Abdullah, doğumlardan ve Alman vatandaşlığına geçişlerden sonra Alman vatandaşı olan Müslümanların sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bine yükseldiğini belirtti.