Said Nursi’yi hakem kabul edelim

Said Nursi’yi hakem kabul edelim

Bitlis Dernekler Federasyonu BİDEF, Said Nursi Hazretleri'nin Vefatının 50. Yıl Dönümü Dolayısıyla anma gecesi düzenledi

RisaleHaber-Haber Merkezi

Bitlis Dernekler Federasyonu BİDEF, Said Nursi Hazretleri'nin Vefatının 50. Yıl Dönümü Dolayısıyla anma gecesi düzenledi.

İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlene geceye, çok sayıda davetli katıldı. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin davası ve hizmetlerinin anlatıldığı program, Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı.

Bütün hayatı çile ve ızdırapla geçen Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan sinevizyon gösteri izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Sinevizyon gösterisinde; Nursi’nin hayatı, medrese eğitimi, gençlik yılları, 1. Dünya Savaşında talebeleriyle Ruslara karşı vermiş olduğu mücadelesi, Rusya’ya esir düşmesi, Türkiye’de yaşamış olduğu sürgün hayatı ve cezaevinde yaşadıkları anlatıldı.

bidef_bitlis_panel.jpg

Geceye konuşmacı olarak katılan Dç. Dr. Şadi Eren, Araştırmacı Yazar Muhyettin Kaya, Sabri Okur, Altan Tan, Latif Salihoğlu, Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili bilgilerini aktardılar.

Gecede bir konuşma yapan BİDEF Başkanı Kerem Koçyiğit; Yüzyılımızın en büyük alimlerinden Bediüzzaman hazretlerini anmanın ve böyle bir geceyi düzenlemenin kendilerini son derece mutlu ettiklerini belirti. Gecenin düzenlemesinde katkı sağlayan Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Başkanı Zeki Peker de bir konuşma yaparak böyle büyük bir değerin anılmasına katkı sunmanın kendilerini mutlu ettiklerini belirtti.

bidef_bitlis_panel-(1).jpg

Konuşmacılardan araştırmacı yazar Altan Tan, "Bizde yani Doğu'da bir âdet vardır. Sorunların çözümü için güvenilir bir kişiyi hakem tayin ederler. Biriken problemlerimizin çözümünde gelin Said Nursi'yi hakem kabul edelim." teklifinde bulundu.