Medyada Bediüzzaman çalışmaları

Medyada Bediüzzaman çalışmaları

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat yıldönümü vesilesiyle yapılan programlar yoğunlaşırken, medya da Bediüzzaman ile ilgili çalışmalar yayınlanacak

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat yıldönümü vesilesiyle yapılan programlar yoğunlaşırken, ulusla ve yerel medyada Bediüzzaman ile ilgili çalışmalar yayınlanacak.

Adıyaman’ın uydu üzerinden yayın yapan kanalı Asu TV’de 23 Mart Salı günü saat 20-22 arası “Said Nursi’nin müsbet metodu, birinci ve ikinci Said devreleri, Kur’an’ı tefsir yönü ve hayatı” anlatılacak. Panel tarzında düzenlenen programa Risale Haber yazarı, İlahiyatçı-Yazar Mehmet Özçelik, şair ve ilahiyatçı-yazar Sefer Akgül, Av. Hasan Demir, Eğitimci Nureddin Gürsoy katılacak.

Adıyaman’ın yerel Kanalı Mercan TV’de ise 26 Mart Cuma günü akşam saat 21-23 arası “Bediüzzaman Said Nursi’nin demokrasi, iman ve Kur’an’a bakışı” konuşulacak. Programa Risale Haber Yazarı Sabri Altun, ilahiyatçı-yazar Sefer Akgül, eğitimci Mehmet Kaygusuz, Eğitimci Nureddin Gürsoy katılacak.

Yine Adıyaman’da 25 Mart Perşembe günü saat 13’te bayanlara mahsus olarak Tuba Bilgiç tarafından ‘Üstadın Hayatı’, Gülsüm Demir tarafından ‘Risale-i Nur-da Tebliğ Metodu’ başlıklı seminerler verilecek.

27 Mart saat 20:00'de Halil Uslu "Bediüzzaman Said Nursi ve Demokratik Açılım" konulu konferansı Halk Eğitim Merkezinde verecek.

“BİLİNMEYEN YÖNLERİYLE SAİD NURSİ”

Yeni Şafak gazetesinde Bediüzzaman’ın vefat yıldönümü olan 23 Mart Çarşamba gününden itibaren Mustafa Çalışan, Recep Yeter ve Murat Aksoy’un hazırladığı “Bilinmeyen yönleriyle Said Nursi” yazı dizisi başlayacak.

Yeni Asya Gazetesi ise 23 Mart Çarşamba günü “Aydınların gözüyle Said Nursî” eki verecek.